Kenwood Run 2005


30 januari..de dag van de Kenwoodrun. Vergeef mij als ik wat dingen vergeet te schrijven maar het is nu al weer een half jaar geleden dat ik de Kenwoodrun heb gelopen…

Tja..mijn weblog is pas in juli van start gegaan maar de wedstrijden heb ik toch nog maar even samengevat.

De Kenwoodrun gebruikte ik als voorbereiding op de 20 van Alphen die altijd in maart wordt gelopen.

Deze 10 Engelse mijl loop (16,1 KM) was mijn tweede wedstrijd en mijn eerste in 2005…

Toen ik in Uithoorn aankwam had ik al snel in de gaten dat de meeste deelnemers aan deze 10 EM van diverse atletiekclubs waren..dus snelle mannen en vrouwen…slik..sta ik daar met jawel, één hele 10 KM als wedstrijd-ervaring.

Nou ja..gewoon lopen en zien wat er van komt.

Bij het inlopen had ik wat last van mijn rechterenkel maar dat was nadat het startschot was afgevuurd gelukkig verdwenen.

De loop ging lekker, het was droog en niet al te koud op deze wintermiddag. Onderweg kreeg ik wat complimentjes van een vrouw uit Katwijk (als ik mij niet vergis) over mijn loopsnelheid, zeker gezien het feit dat ik nog maar zo weinig wedstrijden had gelopen….dank je, dank je!

Aan het einde van de rit ging het parcours ook nog (natuurlijk) langs het Kenwoodpand..voelde toch een soort van concurrentiestrijd..wat ik blijf, ook tijdens

het lopen een JVC man. Gek genoeg heb ik mijn ex JVC collega Peter, nu Kenwood-bobo niet gezien. Wel Remco, voorheen PR man bij JVC. Hij is een van de mannen betrokken bij de organisatie van deze run.

Bij het naderen van de finishlijn merkte ik dan een man,

Kasan, zo bleek later uit de uitslagenlijst, mij met een supertempo wilde inhalen…tja..dan laat ik mij ook niet kennen..alles wat ik had heb ik eruit geperst. Volgens de lijst ben ik 9 seconden eerder gefinisht maar mijn overtuiging is dat wij tegelijk over de lijn gingen.

Overigens..Kasan was ingedeeld in de Heren 60+…zo zag je er echt niet uit Kasan..Ik dacht eerder aan de Heren tot 40 jaar!

Mijn eindtijd was 01:18:47

Best aardig voor mijn eerste 10EM. Volgend jaar ga ik hem weer lopen: Noteer maar alvast: 29 januari 2006

Klik hier voor meer info over de Kenwoodrun

>