Nat pootje duurloop

Het zou eigenlijk een rustig weekend worden maar er is een hoop geklust in huize Meijer. Miranda is goed in verven dus zij heeft de hele benedenverdieping een kleurtje gegeven. Ik hield mij bezig met het montage en demontage werk…. en terwijl ik op zondag uitsliep was Miranda alweer druk met de kwast in de weer… menig man zou jaloers zijn op mij :))

Er is ook nog gelopen. Voor vanavond stond een duurloop van 2,5 uur op het programma. Vanaf Alphen aan den Rijn door de weilanden van Woubrugge, Hoogmade naar Leiderdorp, Zoeterwoude Rijndijk, Hazerswoude Rijndijk en via Koudekerk a/d Rijn weer terug naar Alphen. Het lopen door “het groene hart” is leuk maar de fietspaden zijn oud en versleten. Je moet wel in het midden van het 1 meter brede pad blijven lopen anders loop je chronisch scheef.


hoogmade
Wijds uitzicht over het groene hart

Op dit fietspad reden vorige week nog de politieauto en motoren, deze week was het weer vertrouwd rustig. Zo hobbelde ik verder richting de A4 en Leiderdorp. Bij één van de fietstunnels werd mijn doorgang geblokkeerd door een behoorlijke plas water. Over de hele breedte van de tunnel lang een waterbak van minimaal 20 centimeter diep en minimaal 2 meter lang…. Er doorheen lopen was geen optie dan maar voorzichting aan de linkerkant proberen de plas te ontwijken…Ik kwam vanaf de andere kant en kon in de tunnel niet verder


Bij het bord maximale hoogte 3,8M probeerde ik het water kunstig te mijden maar helaas… soppp.. mijn rechterschoen zakte tot aan de veters in het drassige gras. Gatver, met natte schoen en een doorweekte sok nog anderhalf uur lopen?… grrr… Tijd voor het betere uitwringwerk:

Uitwringen
Deze grote teen kan wel op de foto.. die aan de andere kant is nogal heel erg blauw

Via het meubelplein liep ik parallel aan de A4 waar onlangs een nieuwe weg is aangelegd.. altijd leuk om te zien dat je in Google Maps nog in de bush-bush loopt. Op 1:50 uur even gestopt, een Squeezy genomen, wat te drinken en mijn knipperarmband om gedaan. Drie kwartier later was ik weer thuis. Een lekkere loop!
Data: 25,8KM, 2:33 uur, gemiddeld tempo 5:56min/km, 10,1km/u, 2142Kcal en een prima gemiddelde hartslag van 136bpm>