Groet uit Schoorl 2008

Het was weer ouderwets gezellig in Schoorl!

In het Doopsgezinds Broederschapshuis was leuk weerzien met de bloggers. Ik arriveerde na nog geen uur rijden op de Oorsprongweg en zag al direct Broeder Richard. Terwijl ik met hem in gesprek was zag ik een snelle heer en dame voorbij lopen, ik groette hen en de man zei “Ronald?!” Het was hardloper himself met zijn eveneens snelle vriendin Denise. Leuk om deze topper in real life te ontmoeten.


R en R
Hardloper Roberto en Richard in “het kamp”

Niet veel later arriveerde Frank en John… inmiddels viel Richard’s mond open van verbazing “Jij kent ook iedereen..” de familie Dutchrunner (Koen, Brigitte en Illian), Gert met zijn Barbara en last but not least Tanja (weet u nog wel?) met hardloopvriend Sjors maken het broeders- en zustersgezelschap compleet.


Broeders & Zusters
De broeders en zusters


Na een gezamenlijk ontbijt liepen we richting de sporthal. Het was nog flink koud maar het zonnetje deed zijn best om de boel op te warmen. Schoorl is duidelijk een hele populaire loop. Het was megadruk in het sporthal waar we Jan, M@urice, Petra, Patricia weer zagen en buiten de hal liep ik ook nog Aad tegen het lijf.

De temperatuur was even voor 11 uur al behoorlijk opgelopen en ik stond mij (gespannen kijkend volgens Frank) voor te bereiden in het voorste startvak. De inzet was hoog. Een eindtijd van 1:30. Dik twee minuten van Linschoten af… Schoorl is geen gemakkelijk parcours. Na 7KM ga je de duinen in met de nodige klimmetjes.

De start! Het tempo gewenste tempo (4:15-4:20) ging goed tot de start van de klim in de duinen. Tijd voor een Joggersgum… les 1: (en ik weet het!) probeer nooit iets nieuws qua eten en drinken tijdens een wedstrijd… een gummetje is lekker maar ik kon ‘m niet echt lekker fijnmalen bij een snelheid van 14KM en bleef voor mijn gevoel halverwege mijn slokdarm hangen.. pijn… gas terug naar 4:30. Na 5KM had ik weer het idee dat het weer een beetje ging. Nu was het zaak om de tijd die ik verloren had weer een beetje in te halen maar bij 17KM kon ik het tempo niet meer volhouden en moest het wat laten vieren. De 3 kilometers kon in toch wel weer versnellen en ik hoopte dat ik de tijd in Linschoten (1:32:01) misschien met één seconde kon verbeteren maar toen ik de finishstraat indraaide zag ik de klok op 1:32:00 springen… dat ging dus niet meer lukken. Na de finish viel ik in de armen van Coach Rob “het is niet gelukt Rob” waarop hij de nuchtere en wijze woorden sprak “het kan niet altijd feest zijn”


RR in Schoorl
Nog 1KM, dus alle zeilen bijzetten.
Foto: Gert

Schoorl 2008 heb ik gelopen in een nettotijd van 1:32:14. Het was pittig en best warm maar ik ben tevreden. Vorig jaar liep ik nog 1:34:58 in dezelfde wedstrijd. Die 1:30 komt nog wel maar dan graag op een wat vlakker parcours.

Na de loop nog even met Mo gesproken en na het opfrissen nog even gaan kijken bij de 30KM en 10KM lopers. In de Klimduin nog even heerlijk geluncht met wat bloggers o.a. Monique, Bjorn en Rinus. Daarna lekker aangesloten in de file om het dorp uit – en daarna Alkmaar door te komen… wat een drama… de terugreis heeft meer dan 2 uur geduurd…

Schoorl was leuk! Volgend jaar weer met liefst zo veel mogelijk bloggers in “het kamp!”


Richard RR
Twee gestoorde broeders bij de Klimduin waarbij BR
duidelijk meer oog had voor een mooie zuster


resultaat Schoorl
Ik ben niet ontevreden met deze uitslag.
Klik <%popup(20080210-rondetijdenschoorl.jpg|760|440|hier)%> voor de rondetijden


De trip op TTSM
Alle foto’s vind je in mijn Flickr-album

>