Echo 10KM Loop van Amsterdam

Vandaag de laatste wedstrijd gelopen voor mijn grote New York avontuur…. hier het verslag:

Amsterdam

Het begon gisteravond al… ik heb gezondigd en mij niet gehouden aan Rob’s schema. Ik zou een 40 minuten loopje moeten doen maar omdat Miranda de hele zaterdag aan het werk was zou het niet gezellig zijn als ik ook nog ging hardlopen. Dat avondje extra rust kan toch ook geen kwaad?

Vanochtend spullen ingepakt en hop naar Amsterdam. Zo ‘s ochtends vroeg is dat maar een kort tripje van 25 minuten. Parkeren bij de VU is geen probleem en daar vandaan is het 10 minuten lopen naar de sporthallen Zuid.


Sporthallen zuid

Druk, druk, druk. Alle kanjers (20.000 !!) die de marathon gaan lopen kroelen doorelkaar heen. De 10KM lopers moet hun startnummer ophalen in een soort van bouwkeet en ook daar is het druk, net als bij de tasseninname. Ik kijk flink om mij heen maar helaas geen bekende gezichten in de buurt.

De start van de 10KM is een in straat vlakbij de sporthallen (Fred Roeskestraat). Ik sta al ingedeeld in het voorste startvak maar wurm mij zover mogelijk naar voren toe…

Nog 15 minuten voor de start… zal ik die, zoals Rencapy het zo mooi omschreef, de magische grens van 42 minuten kunnen breken??

Vlak voor de start raak in nog in gesprek met een dame en heer. De dame wil binnen het uur binnenkomen en de man naast mij doe het rustiger aan, 1:15 maar komt wel uit Boston. “Zo, helemaal naar Nederland gekomen voor deze 10KM? Trouwens ze hebben een mooie marathon in Boston” vraag ik hem. Hij vertelt dat hij nu in Nederland woont en dit zijn eerste 10K is. Ik vertel nog over mijn NY avontuur, wensen elkaar succes en met een flinke beat uit de speakers gaat de voorste groep over de startmat.

Het parcours is vol met stoepranden.. gevaarlijk… en gaat over fietspaden en parken. Vlak na de start haak ik aan bij een hele snelle dame. Ze heeft een flink tempo (en ok, mooie billen), zo rond de 4:10 min/KM, het tempo wat ik ook wil aanhouden. In het parcours, op de Churchillaan zit een lus en ik zie aan de andere kant de hele snelle mannen al op hun weg richtig de Hobbemakade.

Het publiek is een beetje stil maar als je ze aanmoedigd klappen ze wel terug.. en dat helpt het tempo erin te houden. Langs de kant ook wat militairen van de Landmacht, in stijl breng ik ze, al hardlopend, de groet.

Vlak voor het Vondelpark grijp ik nog een bekertje Gatorade, neem twee slokken en neem afscheid van de snelle Spaanse. In het Vondelpark wordt het wat moeilijker, tempo gaat iets omlaag en heb geen haas in de buurt om mij aan op te trekken. Eenmaal het park uit gaat de versnelling weer een tandje hoger en als ik de rode vlag van de laatste kilometer zie gaat het snelheid boven de 16 KM/u. In het Olympisch stadion trek ik mijn bekende eindsprintje maar een man die ik inhaal kent blijkbaar mijn taktiek (RR.nl lezer?) en versnelt ook. Ik laat ‘m gaan en concentreer mij op mijn eindtijd…

En jawel!! een nieuw Persoonlijk Record: 41:46 !!!


10KM, een snelle race in Amsterdam

Ik eindig met deze mooie netto-eindtijd als 119e van de 3581 deelnemers en met een gemiddelde snelheid van 14,366 KM/u.
Ik ben zeer tevreden!! Klik <%popup(20061015-result10KMadam.jpg|516|343|hier)%> voor alle details.

Ik neem mijn medaille en flesje drinken in ontvangt en loop rustig uit richting de sporthallen. Zo druk als het was voor de start, zo rustig is het nu bij het tassendepot.


Tasje halen
In alle rust even je tas ophalen..

Ik kan even lekker douchen in de pratisch lege kleedkamers en laat mij lekker masseren door één van de vele sportmasseurs/masseusses. Hoef niet te wachten, kan gelijk liggen.. dat snelle lopen heeft toch zijn zo voordelen 🙂

De masseusse vertelt mij dat alles in mijn benen lekker aanvoelt, alsof nog niet heb gelopen. Ze sluit haar behandeling af door te zeggen dat New York met mijn benen geen probleem moet zijn… en dat is toch leuk om te horen.

Ik ga nog even de sporthallen om mijn Amsterdam marathon shirt op te halen en hoor opeens mijn naam roepen. Patricia staat met haar vriendinnen, waaronder ook RTP loopster Michelle wat hardloopkleding uit te zoeken. Ik klets nog even wat met Patricia, die overigens ook een mooie tijd heeft neergezet en ga daarna weer richting auto.

Een geslaagde dag!!… volgende wedstrijd: The New York City Marathon!


Shirt Amsterdam Marathon
Mooi shirt deze keer.. alleen de medaille is wat aan de kleine kant 😉

p.s. ben benieuwd hoe het met Rinus is gegaan. Gisteravond heeft hij zijn scheenbeen gestoten en was het was nog dik toen hij vanochtend aan zijn grote marathon avontuur begon..

>