Multi-categoriaal

huh?? u zegt? ja, dit bericht kan in de categorie: Computertechnisch gebrabbel, trainingen en Garmin Forerunner 305 info.. maar die heb ik niet.. dus dan maar Diverse***:

Het zag er naar uit dat de training in de regen zou gaan plaatsvinden… om 20:00 kwam de regen nog behoorlijk uit de lucht vallen en wat doe je dan?? Juist, je check de buien (verloop en voorspelling) via de Buienradar. Dat kan via deze link maar makkelijker is een knopje in Firefox. (De betere internetbrowser)

Druk hier

Ja, met een kleine add-on kun je Firefox uitbreiden met een ingebouwde Buienradar*. Installeer onderstaande add-on, start FireFox opnieuw op en druk op het regenwolkje rechts-onderin Firefox.


Buienradar voor Firefox
Buienradar Add-on voor Firefox versie 1.x en ook de nieuwe 2.0

De buien trokken volgens de kaart weg naar het oosten en dat klopte.. Bij vertrek had ik nog een paar spetters maar daarna heerlijk droog gelopen. De training was een ontspannen 60 minuten loop in Z1-2 (137 -147 bpm) gevolgd door 5 versnellingen. Ik heb iets langer ingelopen waardoor ik het voor mij zo bekende rondje Kouderk in dat uurtje Z1-2 kon gaan lopen. Afsluitend de 5 oplopende sprintjes en terug naar huis.

Data van de loop: 12,33 KM, totale looptijd 1:15, gemiddelde hartslag 144, gemiddelde snelheid, 9,9 km/u, versnellingen niet meegerekend.

Het kilometertje naar huis deed ik rustig wandelend en beetje dribbelend maar ondertussen met een nieuwe Garmin test.
Vanavond de “Back to Start” functie:

Stel: je heb een lekker loop gehad in een onbekend gebied maar na de kilometers lopen wil je toch wel heel graag naar het beginpunt van je loop…. maar oeps… je bent vergeten je startpunt of (tijdelijk) thuis locatie te markeren… geen paniek!


Hoofdmenu Navigatiemenu
Kies in het hoofdmenu voor Navigation en dan Back to Start

Kies via de menuknop voor het routekaartje en loop rustig terug ”over het lijntje naar je startpunt”


Route back to start

Bij elke bocht in de route wordt je automatisch gewaarschuwd met een piepje en de melding: Approaching Turn** zodat je weet dat je even op moet letten. Enige minpuntje is dat wanneer je van de route te veel afwijkt de Garmin niet met de melding “Off Course” komt.. Dus blijf op je kaartje letten… probeer het maar eens uit als je de volgende keer terug komt van je training en je rustig naar huis wandeld over de route waar je ook gestart bent…. je krijgt vanzelf te zien: “Approaching Begin”

Have (Garmin) Fun!!

*De buienradartip is oorspronkelijk van Hans maar omdat het alweer een tijdje geleden is nogmaals onder de aandacht… want: = aanrader!!
**Ik heb de Engelse (USA) versie van de 305 maar het kan heel goed zijn dat jullie de meldingen in het Nederlands zien.
***update: 25-2-2007: Om alle Forerunner 305 tips in één categorie te krijgen is inmiddels dit bericht toch onder het groepje FR 305 gekomen

>