Bloggersweekend Saint Sauveur (update)

In één woord: Geweldig! Wat was het een feest in Hoeve Déflière in Saint Sauveur, vlak bij Ronse in Wallonië.


Bloggers !!
Geweldig genoten! – vergroting <%popup(20080427-Bloggersteam.jpg|1024|571|klik hier)%>

De rit naar St. Sauveur was lang, bijna twee keer langer dan normaal door alle files onderweg. Na 4,5 uur kwamen aan in Wallonië en niet veel later waren we compleet. Behalve gastheer Frank en gastvrouw Betty Spencer met Louise, Marie, Liza en Maud, waren aanwezig:

Jan Schockaert & Carine, Roadrunner Jan & Jocelyne met Jeffrey, Jason en Jelle, Petra & Erik Schoon met Spot, Jogginggirl Veerle met Lien, Fran en Niels, Dutchrunner Koen & Brigitte met Ilian, Ronnie & Janna en Bjorn Paree.

Nadat iedereen gesettled was in één van de compleet ingerichte slaapkamers met douche en wasbak konden we aan tafel. De diverse kazen en wijnen werden naar hartelust gecombineerd met de verschillende taarten en sushi. Daarna nog een kleine afzakker in de bar en het huis was stil na 00:00 uur… er moest immers de dag erna een wedstrijd worden gelopen.


Bloggers in Harelbeke
Vele bloggers in Harelbeke

De zaterdag begon met een lekker ontbijt en een wandeltocht door de mooie, bergachtige omgeving van St. Sauveur. Na een stevige pastamaaltijd vertrokken we in colonne naar Harelbeke voor de Eurojogging. Een mooi loop om De Gravers, een meer waar rondjes van 4 km om moesten worden gelopen. Michelle en Wouter liepen de 500 meter. Michelle ging goed maar Wouter houdt niet van hardlopen en deed het rustig aan. Na de kids-afstanden ging de 4KM van start waar Jan zelfs de tweede plaats veroverde.

Voor mij was dit ook een spannende wedstrijd… de eerste na mijn enkelblessure. Rustig aan starten en uitlopen bij voorkeur onder de 1:10. Onderweg voelde mijn enkel goed en ging wat versnellen. In het derde rondje kwam Jan (die na de 4 ook “nog even” de 12 liep) naast mij en het tempo ging nog wat meer omhoog. Verderop zagen wij Janna en sloten bij haar aan. Jan kreeg Koen in zijn vizier en ik zei tegen hem dat ik bij Janna bleef en dat hij maar in de aanval moest gaan.. en dat deed hij.


Lekker lopen in Harelbeke
RR bij Eurojogging.be met Wouter in de achtervolging

Ik finishte na 12KM tevreden in 54:06 uur, met een gemiddeld tempo van 4:40min/km en een gem. hartslag van 176bmp.

Eurojogging was leuk! Eindelijk ontmoette ik Katrien, mocht ik weer zoenen met Julie, Ruthje en Elastimam en maakte ik kennis met Homer,
Muriel, Christophe en Harmsie

De bloggers vielen in de prijzen! Behalve Jan sleepte Ronnie twee prijzen in de wacht (snelste buitenlandse loper en snelste weblogloper) en Janna zelfs drie (snelste buitenlandse dame, 1e in haar klasse en snelste weblogloopster) en Petra won de prijs voor 3e buitenlandse dame. Ook vielen de dochters van Frank en Betty in de prijzen!


Prijsbloggers
De prijzenkast van Janna en Ronnie wordt echt te klein

Blogger Maurice was speciaal uit Nederland gekomen voor de wedstrijd en de BBQ. Ja, die avond was het weer feest in het bloggershuis want tot in de late uurtjes werd er gegeten en daarna gefeest in de bar van de villa. De Leffe en andere bieren vonden gretig aftrek en wat hebben we gelachen met Jan Schockaert! Een entertainer pur sang… ik weet zeker dat iedereen heeft genoten.


Lachen
Lachen met Jan, en hoe!

De zondagochtend begon met wederom een lekker ontbijt en daarna een fotopuzzeltocht door de omgeving van Ellezelles. Erg leuk en het mooie weer maakte het helemaal af. Als je het leuk vind kun je onze route via Google Earth bekijken.. met dank aan de gadgets in de Nokia N95. Klik voor de .kml file hier (rechtermuis, opslaan als..)


Zoektocht in Ellezelles
Ronnie en Michelle bij één van de objecten
die gezocht moesten worden

Ons geweldige weekend sloten we af met lekkere tosti’s en de gezamenlijke schoonmaak van het huis. Na de groepsfoto namen wij afscheid van elkaar en gingen we allemaal weer richting huis. 2,5 uur later waren Miranda, de kids en ik weer thuis.

Het was een geweldig weekend!! Iedereen, maar vooral Frank en Betty heel erg bedankt voor de vlekkeloze organisatie!! Ik vraag mij af of dit nog wel te evenaren is met een volgend blogweekend 🙂

Dank aan Homer en Jogginggirl Veerle voor de Harelbeke foto’s

>