AD 20 van Alphen 2009

De ochtend begon heftig. Heel veel regen, heel veel wind… niet echt een dag voor een 20KM hardloopwedstrijd. Gelukkig klaarde het weer flink op en werd het zowaar zonnig. Op naar het centrum van Alphen aan den Rijn. In het stadhuis was een weerzien van bekenden: Curly Jacqueline, Koen, Richard, Rinus, Gert, Bjorn en voormalig blogger Gakkie. Na even bijgekletst te hebben gaf Koen aan te willen inlopen en dat was wel een goed plan. De keuze voor korte mouwen en short was niet verkeerd geweest want het zonnetje deed goed zijn best maar de wind was best nog pittig.


20090308-rinus-hans-curly.jpg
Rinus, Hans en Curly

In het startvak voor de wedstrijdlopers nog even de laatste voorspellingen doorgenomen met Richard, Koen, Hans en Marcel van De Hardloopwinkel, tot dat iemand mij vanaf achter het hek riep. Mark from New Zealand. Geweldig om hem even te spreken. 30 jaar geleden verhuisd van Den Haag naar Kiwi-land. Hij is in Nederland voor een congres en wilde wat wedstrijden lopen. Altijd leuk om buitenlandse RR.nl lezers te ontmoeten. 13:30 uur de start. Koen ging er als een gek vandoor en ik wilde zo lang een tempo rond de 4:00 min/km aanhouden. De wind speelde zeker mee en 1:20 zou misschien wat te hoog gegrepen zijn maar onder de 1:22 moest lukken, voor meer wilde ik het niet doen vandaag!

Na een kilometer sprak Wout (ook een RR.nl) lezer mij aan en we liepen samen, al pratend met 15km/u, 2KM verder. (Oh, Wout, dit is het bericht dat je zocht). De route ging verder over de Albert Schweitzerbrug, een aardig klimmetje in het parcours en door het centrum naar het kanaal aan de Oostkanaalweg.


20090308-8km-20vanalphen.jpg
Op ongeveer 8KM…. foto: Brigitte


De wind langs het kanaal was grotendeels in de rug maar rondetijden onder de 4:00 wilde toch niet lukken. Mijn gemiddelde tempo stond tot 14KM op 4:02min/km wat een eindtijd van 1:20:40 zou betekenen.. mmm.. dat is niet verkeerd.. 4:03min/km ofwel 1:21 zou ook leuk zijn… De doorkomst tijd op de 15KM was 1:00:57, anderhalve minuut langzamer dan mijn snelste 15KM maar mijn gemiddelde tempo sprong naar 4:03min/km….


20090308-RRinAlphen.JPG
15KM verder en nog op schema. Foto: Wilma

Nu de laatste 5KM en het werd pittig. Gelukkig stonden Miranda, Michelle, Wouter en Illian een kilometer verder voor de broodnodige steun en schreeuwde hardloper Roberto mij toe. De laatste kilometers door mijn hometown en de wind vol tegen over de President Kennedylaan, langs de moskee en het politieburo. Hier kwam ook de 10 en 20KM samen wat toch nog voor wat drukte onderweg zorgde en de langzaamste kilometer opleverde, (4:11min/km). De laatste 1000 meter maar even alles bijzetten en zo kwam ik binnen in een netto-eindtijd van 1:21:29, acht minuten van mijn oude PR af tijdens de 20 van Alphen in 2007, toen: 1:29:45

Zeer tevreden wandelde ik verder en werd aangesproken door Koen, die, net als Roberto een toptijd heeft gelopen. Nog even nagepraat met Wout, Ellen maar ook Ramona en hometownloper Chris. Ook John en Frank nog even gesproken in het stadhuis alleen Pieter heb ik niet gezien… Na het verzamelen van de bloggers ging het richting huize RunningRonald.nl waar het een leuk samenzijn werd van een aantal bloggers.


20090308-openhuis-rr-klein.jpg
Hardlopers in huize RR: Richard, Hans, Rinus, RR, Jacqueline en Frank.
Op de voorgrond: Koen en Gert

Nog even heerlijk nagekletst over de race, de komende plannen, het webloggerspunt op 30 en 40KM bij de Rotterdam marathon waar we zo veel mogelijk bloggers willen neerzetten als steunpunt en dat alles onder het genot van een drankje en hapje. Zelfs Petra belde nog en kon er zo, op de speakerphone, toch nog even bij zijn. Het was een zeer geslaagde dag. Gezellig, een dik PR en schitterend loopweer (maar iets te veel wind). Inmiddels regent het weer flink in Alphen.. we hebben het getroffen!

Meer foto’s in mijn Flickr-album. Klik <%popup(20090308-20vanalphen-rondetijden.jpg|546|435|hier)%> voor de rondetijden. Data van de loop: 20KM, Officiële netto-tijd 1:21:29, gemiddeld tempo: 4:04min/km, 14,8km/u. 77e overall, 13e in mijn klassement.

p.s.: Bouw, Reinier, Brigitte, Rick, Marisa, Fred, Wilma, Miranda, Wouter, Michelle, Illian, Marcia en Joyce en iedereen die ik ben vergeten of niet heb gezien, dank voor jullie support langs de kant!

>