Dagje Dodewaard en omgeving / PK Runningshop
PK Runningshop - Dodewaard

PK Runningshop, volgens het blad Runner’s World, de grootste en beste hard- loopzaak van Nederland… nou, dat wilde ik wel eens met eigen ogen bekijken:

Vandaag dus een dagje Dodewaard. Ik wilde er graag een dagje uit van maken voor het hele gezin maar de PK Runningshop is nou niet de plek voor twee kids van 3 en 6 jaar. Vooraf even een mailtje gestuurd maar volgens Chris van PK is er buiten de Runningshop niets interessant in Dodewaard of omgeving. Op internet vond ik gelukkig nog wat plekjes waar kleine kinderen zich kunnen vermaken: Jungle Town in Wijchen en Chimpie Champ in Oosterhout.
De afstand Dodewaard – Oosterhout was het kleinst, dus Chimpie Champ werd het. Miranda en kids afgezet bij het grote speelpaleis en daarna terug naar Dodewaard.

Ok, Dodewaard is inderdaad een gat maar de shop mag er zeker zijn! Zo’n complete Runningshop heb ik nog nooit gezien…en wat een drukte in de shop. Bij binnenkomst schrijf je je naam op een “bezoekerslijst”. Je kunt even rustig rondkijken naar de vele, vele accessoires, kleding, schoenen, etc etc etc. Zodra een adviseur of adviseuse beschikbaar is wordt je naam geroepen.

My brand new NB Shoes!

Eerst krijg je wat vragen over hoe je traint, hoe vaak en hoe ver waarna je voeten professioneel worden bekeken.
Een indrukwekkende “spiegel-drukplaat” waarop je precies de (af)druk van je voet te zien is . Daarna een standaardschoen aan en lopen over de 35 meter lange loopbaan met video-opname.
Adviseur Marcel liet aan de hand van de opnames zien dat ik een lichte pronatie heb (binnenwaarts kantelen van de voet bij neerkomen)… niets ernstig maar een standaard schoen gebruiken zou niet wijs zijn.
Ik kreeg de keuze uit drie paar: New Balance, Asics en Mizuno. De New Balance, qua design misschien de minst flitsende, bleek, na een aantal loopjes met de verschillende merken, wel de beste schoen voor mijn voeten. De extra versteviging aan de binnenzijde (zie rood kader) helpt de pronatie tegen te gaan.

Ik heb weer zin om lekker te gaan rennen maar om mijn (lichte) blessure in mijn rechtervoet de tijd te geven te herstellen ga ik morgenavond maar eens lekker een flink eind wandelen op mijn nieuwe schoenen… ja, wandelen is saai.. maar wellicht net iets minder saai met mijn nieuwe schoenen.

Conclusie: PK Runningshop is een mooie, zeer complete runningshop met vriendelijke en deskundige adviseurs die uitgebreid de tijd voor je nemen. Absoluut een bezoek waard, ook als je daar een uur voor moet rijden!

petje pietamientje met lamp

O ja, tussen de vele hardloop-accessoires vond ik dit leuke maar vooral veilige petje van Brooks. Opvallend geel met reflectie banen en, jawel, knipperlampje op de achterzijde. Bij thuiskomt zag Wouter (bijna 4) mij rondlopen met dit petje, keek mij verbaasd aan en zei: “Papa, dat petje is stom. Als je gaat rennen doe je dan dat petje af?”… fijn, dat is nou mijn zoon : ) Gelukkig ligt hij al in bed als ik ga hardlopen.

>