Zwerfloopje van 1:30 uur

De term zwerflopen was voordat ik de weblog van Jan las mij niet bekend. Jan, de ultraloper in het hardlopende webloggers clubje loopt regelmatig lange afstanden en omdat hij wel ziet waar de weg hem brengt worden dat soort loopjes zwerflopen genoemd.

Plasdijk

Vanavond heb ik mijn eigen kleine zwerfloopje gedaan. Vanuit huis ben ik richting Woubrugge vertrokken naar recreatiegebied de Wijde Aa. Echt jaren geleden, ik was 17 of zo, ben ik daar voor het laatst geweest toen ik met vriendjes en vriendinnetjes ging zwemmen en het hoge gras opzocht. Tijdens het lopen had ik wat “aha-erlebnissen”… dat was mijn vaste zonstekje, daar haalde ik ijsjes, daar… Het was rustig op de dijk, één hardloper, een leuk meisje met een hond en twee Indiërs (of toch Pakistani?). Bij het verlaten van de Plasdijk heb ik nog even mijn bijdrage geleverd aan het instandhouden van de naam van deze dijk.


Plasdijk langs de Wijde Aa
De plasdijk langs de Wijde Aa

Door Woubrugge verder langs de Heimanswetering en Oude Rijn terug richting huis. Het was een lekker loopje. Mijn koezooltjes had ik 37 minuten in daarna ben ik overgegaan naar mijn normale zooltjes. Bij dit soort rustige tempo’s (Z1: HF140) houd ik het langer uit maar ik weet wel dat ik over drie weken de 21,0195 KM in Leiden niet op mijn nieuwe zooltjes ga lopen.

Data: 1:30 uur, 15,2 KM, 10,2 KM/u, 1206 Kcal en een keurige gemiddelde hartslag van 142 BPM

>