Zondag Zaterdag-duurloop

De weersvoorspelling voor morgen zien er niet best uit. Storm, veel regen en dus onstuimig herfstweer. Vanavond zag het er allemaal wat vriendelijk uit. De Buienradar (wat een geweldig hulpmiddel) gaf de volgende voorspelling: nog even een bui om 19:30 en daarna tot 20:30 droog. Rond die tijd zou er wat regen overtrekken die net over de grens van Alphen zou lopen maar laterop geen neerslag zou veroorzaken. (Na afloop van de loop bleek die voorspelling weer helemaal te kloppen)

Het tempo was ontspannen, zeker met de flinke wind in de rug ging het lekker zonder al te veel moeite, lees: lage hartslag. Zo rond 20:30 liep ik door de polder met kilometers open weiland om mij heen waar de wind vrij spel had. Gelukkig had ik een JVC sporthoofdtelefoon in mijn oor want voor mijn gevoel was de zijwind zo hard dat deze door mijn linkeroor naar de rechter zou blazen.


Polderwind
Flinke windstoten over de open polders

De kilometers erna waren pittig. Met flinke wind in de zij en tegen worstelde ik mij vooruit. Het gaf een goed gevoel. Helemaal alleen, in het donker, lekker beuken tegen de wind in….

Na 2:05 uur was ik weer thuis, 19:17KM verder en 1612Kcal lichter. Gemid. tempo: 6,33 min/km, gemid. hartslag 142bpm (71%HR) en dat is net boven de gewenste zone van 130-140. Niet gek ondanks zoveel wind.

TTSM data:

>