Batterijen leeg en meer…

Vandaag een Garmin Tip: een hele eenvoudige maar een o, zo belangrijke. Als je je Garmin van de lader (USB cradle) afhaalt, zorg er dan voor dat je Garmin uitstaat… anders krijg je onherroepelijk dit scherm:


Running on empty
Na 10 uur zijn de batterijen écht leeg

Als je deze melding krijgt is het belangrijk om je Garmin na gebruik minimaal 24 uur op te laden. Haal ‘m dus niet van de lader af als je de melding krijgt dat het laden voltooid is.

Het uurtje lopen van vandaag was een Zg-, ofwel lopen op gevoel maar dan niet te snel. Mijn Garmin gaf het na 5 minuten op, mijn iPod had ik niet bij mij en om nu terug te gaan naar huis… het was immers een loopje op gevoel.

Een half uurtje tegen de wind in richting Rijnsaterwoude en daarne weer lekker met de wind in de rug terug naar huis. Morgen de laatste duurloop van 1,5 uur, daarna zijn alle trainingen tot aan de marathon niet langer dan een uur… lange leve de tapering off… voor die paar bezoekers die niet bekend zijn met de term tapering off: (tekst geleend van Martine)

Bij Tapering off voor een wedstrijd wordt de trainingsvorm terug genomen om goed uitgerust aan de start te verschijnen. Middels korte en intensieve trainingen worden de vermogens op peil gehouden

of deze

Slow running

Een veilige manier om glycogeen te stapelen, is de tapering-methode. Dit houdt in dat er de laatste zeven dagen voor een marathon met een gelijkblijvende intensiteit niet sneller dan in marathontempo getraind wordt, dat het aantal kilometers per dag afneemt en de hoeveelheid koolhydraten in de voeding geleidelijk toeneemt. Tijdens de laatste drie dagen behoort de voeding koolhydraatrijker en vetarmer te zijn dan u gewend bent. De voeding moet vetarm zijn om te voorkomen dat het totaal aan calorieën te hoog wordt. Vet levert ruim twee keer zoveel calorieën als koolhydraten en dit zou een ongewenst hoger lichaamsgewicht tot gevolg kunnen hebben. U kunt met de tapering-methode uw glycogeenvoorraad met 150 procent vergroten ten opzichte van uw normale voorraad. De glycogeenvoorraad op de dag van de marathon is wel minder groot dan u met de klassieke methode zou kunnen bereiken, maar de risico’s zijn veel kleiner.

Over Martine gesproken: Zoals bekend zal zij alles ondernemen om op 15 april een marathon in Uruzgan te gaan lopen. De Amerikanen hebben van dit bijzondere nieuws hoogte gekregen en moeten, zoals de Yankees altijd doen, dit liefst gelijk, of uiterlijk een dag later overtreffen..


De Amerikaanse astronaute Suni Williams wil op 16 april in de ruimte een marathon lopen.

De ruimtevaarder (41) onderneemt de poging op 330 kilometer hoogte aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Op dat moment vindt in de Amerikaanse stad Boston de marathon plaats. Williams geldt officieel als deelneemster.

In Boston zelf doen een zus en een collega van Williams mee. De astronaute in de ISS legt de afstand van ruim 42 kilometer op een loopband af. In die tussentijd draait ze twee keer om de aarde. Haar eigen tempo zal ongeveer 13 km/u bedragen.


Internation Space Station
Hardlopen op extreme hoogte

Ik vraag mij af.. als ze in het ISS nu even de zwartekracht iets minder maken dan op aarde, loop je dan een stuk makkelijker op die loopband? … en is dat dan nog wel een eerlijke deelname aan de Boston Marathon?

Bron: RTL4

p.s.: uitslag mini-quiz morgen.

>