Zeiknat en een loopverbod

Dit weekend was het de loopjes van de Z1, 130-140 hartslagen per minuut, en op beide dagen dezelfde tijd, 1:30 uur
Zaterdagavond vertrok ik, met mijn zomerjackje aan, voor een rondje Alphen. Heerlijk de ring van mijn hometown gevolgd en anderhalf uur later weer thuis. De loop ging ontspannen in 10km/u, 6:00min/km en was goed voor 15,19KM

Vandaag dus weer 1:30 uur maar de weervoorspellingen waren niet best. Een flink regenfront was onderweg van van Zeeland naar Zuid Holland. In het zomerjack vertrok ik weer van huis maar dom… ik had beter mijn winter en regendichte loopjack aan kunnen doen. Na 20 minuten hield het op met zachtjes regenen en kwam het met bakken naar beneden. Helemaal doorweekt keerde ik kom.. het was niet verstandig om zo door te blijven lopen, alles maar dan ook alles wat ik aan had was zeiknat.


Regenloop
Flinke regenbuien onderweg

De terugweg ging niet meer in Z1. Het tempo moest omhoog om warm te blijven. 7,7KM en 43 minuten was ik weer thuis. Snel die natte zooi uit. Van het opgenomen water wat in mijn shirt zat kon ik 10 sahara-kinderen een week lang blij maken. Ik wilde een droog shirt en mijn regenjack aandoen maar Miranda hield mij tegen. “Je kunt ook te ver gaan”… ok, ik ga wel douchen. Achteraf een goed besluit van mijn vrouwtje want het weer werd er niet beter op. Dinsdag maar weer hopen op lekker loopweer… en.. nog vier dagen werken tot mijn vakantie begint!

>