Wat langer lijkt is vaak korter…
Hardloopdames.. altijd leuk om naar te kijken

Vandaag weer tijd voor de lange duurloop … weer spannend want vandaag heb ik mijn geel/blauwe nike’s aan .. daar heb ik nog geen duurloop mee gedaan. Aan het begin wat last van mijn rechterenkel (nu al na twee dagen ontwenningverschijnselen?) maar die pijn ging geleidelijk weg tijdens het lopen weg. Vanuit Alphen weer vertrokken richting Woubrugge en Hoogmade. Onderweg vriendelijk groetende wandelaars en ook drie nordic walkers, die snelle voetgangers met stokken. Voor de A4 (HSL terrein) onder de Doesbrug door richting Leiderdorp. Op dit lange en saaie fietspad parallel aan de A4 kwamen er twee hardlopers mij tegemoet. Een dame die er de vaart in had maar lang niet zo snel als de dame hierboven … zo mooi ben ik ze overigens nog niet tegengekomen…


Aan het einde van het bovengenoemde pad rechtsaf richting zwembad de Does en zo verder richting de Stierenburg. Het laatste stukje links van de Persant Snoepweg omdat vorige week die klinkers op het Loevestein zo irritant waren.. nou pech.. aan deze kant (Berkenkade) dezelfde #@$#@$ klinkers. Oh ja.. als je dan de Stierenbrug opgaat via het trappetje wel even je tempo verlagen.. boing..bijna plat op mijn giechel. De Rijndijk weer helemaal terug richting Hazerswoude en Koudekerk. Het tempo ligt wat langer dan vorige week.. geen idee waar dat aan ligt.. toch wennen aan deze schoenen tijdens de duurloop? De laatste kilometers door Hazerswoude gaan in een soort trance… best lekker maar na de Koudekerksebrug wordt het pittig.. tempo valt onder de 10km/u en de eerste 3 KM door Koudekerk zijn slopend.. slecht asfalt en betegelde fietspaden… daarna weer lekker asfalt op het fietspad en ik probeerde het tempo te verhogen.

Bijna thuis

In dit stuk (Gnephoek) zijn hele donkere stukken… hier moet je, als je een beetje paranoïde bent, echt niet lopen.. sommige stukken gaan op gevoel.. Het is dat ik nog flauw wat lijnen op het fietspad kan onderscheiden anders loop je pardoes de Oude Rijn in.. Na 1 uur en 55 minuten passeer ik gelukkig de stadsgrens van Alphen.. pufff… Bijna thuis.. de laatste 600 meters nog even een eindsprintje.. nou ja.. sprintje.. na 2 uur zit er niet zo veel meer in.. 11,5 KM/u maar that’s it … en ja.. zoals gezegd: Wat langer lijkt is vaak korter.. deze duurloop was “maar” 22,3 KM en toch 2:05:32 uur over gedaan. 10,7KM/u gemiddeld en 1983 kcal… maar die zijn al weer aangevuld.. 1,5 liter Aquarius en een banaan… Voorlopig heb ik weer een week om na te denken welke duurlooproute ik volgende week ga lopen ..

>