Lenteloop en schoenenfeestje

Wat een heerlijk weer om te kunnen hardlopen! Vanmiddag heb ik een klein rondje van 9KM (45min) gedaan onder de begeleiding van Michelle. Met haar naast je hoef je je niet te vervelen. Ik ben weer helemaal bijgebracht in de diverse hippische termen zoals arbeidsdraf en middenstap. Tot mijn verrassing begon Michelle te vertellen dat ze misschien wel op atletiek wilde… nee, uw webmaster heeft haar niet gepusht… dus gaan we a.s. maandag even bij AAV36 kijken


20090321-lenteloop.jpg
In lente-outfit op pad met Michelle

Het was heerlijk lopen zo… eindelijk kon in één van mijn nieuwe shirts aan (met dank aan Nike) die prima kleurde bij mijn Lunars. De zonnebril kon zelfs ook weer op. Noem het toeval maar de laatste keer dat ik die op had was vandaag precies een half jaar geleden bij mijn zwerfloop voor de marathon van Amsterdam. Het weer was toen ook al zo lekker en ik kan mij nog goed herinneren dat op die dag in Beinsdorp de zon echt begon te schijnen. Was is dit toch heerlijk loopweer!

Behalve perfect loopweer was het vandaag ook een schoenenfeestje, hardloopschoenenfeestje wel te verstaan:

Het bedrijf Stepahead Consulting wilde graag ons Roparun-team sponsoren, niet met een donatie maar door de lopers van nieuwe schoenen te voorzien. Een idee dat door de weRUNtogether-runners natuurlijk goed werd ontvangen. Vanmiddag waren op captain Richard na bij Dé hardloopwinkel van Leiden. Onder de deskundige leiding van Marcel Wierenga en zijn team werden we voorzien van het belangrijkste hardlooponderdeel.


Marcel past en meet
Marcel, zelf een uitstekende loper, past en meet

Het werd een bonte verzameling van hardloopschoenen. Zelf had ik eerst gekozen voor onwijs mooie <%popup(20090321-asics.jpg|420|257|Asics wedstrijdschoenen)%> maar helaas bleken die niet goed bij mijn voettype te passen. Daarom maar veilig gekozen voor de Nimbus 10 van Asics. Ja, ik heb nu een paar extra maar geen nood, die verslijt ik ook wel weer. Aan hardloopschoenen dus geen gebrek tijdens de Roparun.


20090321-newshoes.jpg
Nieuwe hardloopschoenen voor de runners

Nadat we allemaal onze nieuwe runninggear aan hadden wilden we natuurlijk nog even op de foto met de sponsor:


20090321-wrt-runners.jpg
vlnr: Rob, Nathalie, Ronald, Esther, Wouter en sponsor Jan-Peter Bakker
voorop: Frits en RR

Van Marcel, die in 2005 met drie andere Leidse lopers de loodzware Swiss Alpine Marathon liep (78,5KM) kreeg ik het boekje wat hij samen met Jan Fokke Oosterhof over dit zware avontuur heeft geschreven. Verder gaf hij mij het boek “Hardlopen – Met succes je grenzen verleggen” ook van Jan Fokke Oosterhof en Paul Kamphuis. De laatst genoemde liep ook mee in de Swiss Alpine Marathon 2005. In dit boek beschrijven Jan Fokke en Paul hun verhaal over de bijna onmenselijke Spartathlon, een non-stopwedstrijd van 246 kilometer door de gloeiende Griekse hitte… voorlopig heb ik ook genoeg leesvoer. Thanks Marcel!

Alle foto’s van vanmiddag vind je in mijn Flick album

>