Snel… maar niet snel genoeg
verplicht hardlopen?

Een nieuw verkeersbord? Verplichte hardlooproute? Niets van dat.. meer een waarschuwing.. hier komt een hardloper die nog niet snel genoeg is.. vandaag weer de snelle 13 KM, (in D2 voor de kenners). Voorwaarde is dat deze loop met een hartslag boven de 164 BPM wordt gelopen.

Tot op 4 KM zat ik daaronder en ook de eerste twee doorkomstpunten (op 3 en 6 KM) waren boven de gewenste tijd. Toen ik na 7 KM nog steeds mijn hardloopmaatje met de naam Polar hoorde piepen dat ik te langzaam ging was het tijd voor een duidelijke versnelling. Toen ook het doorkomstpunt van 10KM boven de streeftijd was en ik ook nog moest stoppen voor kruisende auto’s was ik helemaal niet blij… nog een schepje tempo erboven op..

Ook de eindsprint eerder ingezet om extra seconden te winnen.. de laatste meters gingen met 16 KM/uur (en dan te bedenken dat Paula Radcliff de marathon in Helsinki met 17,7 KM/uur gemiddeld loopt… onvoorstelbaar snel)… nou ja.. zo snel zal ik, ben ik bang, nooit worden. Alle inspanningen hebben helaas niet het gewenste resultaat gehad. Eindtijd 59:34.4, sneller dan vorige week maar nog niet onder mijn PR van 58:41.2.

Nu blijkt dat mijn Persoonlijk Record op deze afstand op een vrijdagavond is gelopen en niet na een rustige zondagmiddag zoals vandaag… volgende week dus de D2 loop op vrijdagavond… ben benieuwd.

Oh…John mailde vandaag zijn PR op de marathon: 3:17.12 ..(dat is een uitstekende prestatie John!!).. voorlopig heb ik wat om aan te werken…eerst maar die halve van Amsterdam.. mijn streven is om onder de tijd van Leiden te komen (1:35.47)… zal 1:32.00 gaan lukken ???

>