Marathons

Ontspannen loopje

Vandaag een rustig loopje: 45 minuten in Z1-2 (hartslag 137-147) en 15 minuten Z2-3 (150-160). Rondje door Woubrugge – Rijnsaterwoude en terug als de N207. Deze proviciale weg is bijna weer open na langdurig onderhoud en nu liep ik niet op kiezenstenen of zand maar heerlijk asfalt.


Helaas niet de N207
Ok, de foto is niet van de N207 maar hij was wel zo leeg.

De data: 45 min in HF 143: 10,3 KM/u en 15 min in HF155: 12,2 KM/u

Morgen staat een Z2 loop van een uur op het programma maar omdat ik mijn training van donderdag naar vandaag heb verschoven en ik zondag weer ga lopen wordt het misschien iets te veel achter elkaar. Ik kijk het morgenmiddag even aan, anders ga ik lekker fietsen.

In training for the Big Apple

Verder kreeg ik vandaag een email van John. Hij is via via op mijn weblog gekomen en gaat met zijn vrouw ook naar New York en zit ook in het Marriott. Toch leuk om te zien dat via mijn weblog de New York Runners elkaar vinden.

Zie je op Papendal John!

>
Ontspannen loopje

Ik ben er nog niet helemaal uit… dat wil zeggen uit het hardloopschema wat ik wil gaan volgen.
Aan de ene kant wil ik werken aan een snelle tijd op de 10 Engelse Mijlen op 29 januari maar ik wil ook voldoende tijd hebben om mij voor te bereiden op mijn eerste hele marathon in Rotterdam op 9 april.

Ik ga mij morgenavond nog maar even verdiepen in de diverse hardloopschema’s. Vanavond heb ik een loopje gekozen uit het schema voor de snelle 10 EM. Een duurloop van 45 minuten in D1 gevolgd door 15 minuten in D2. Handschoentjes en thermoshirt aan want de buitentemperatuur is 7 graden; toch voelt het niet echt koud aan.

Mijn rondje huis-Koudekerk-huis is een mooie afstand voor dit loopje. Rustig ontspannen van start, de 45 minuten in duurlooptempo tot 8,5 KM, daarna de laatste 4,5 KM in sneller D2 tempo.

Deze 13 KM zijn afgelegd in 1:05:54 in een rustige tempo, gemiddelde snelheid 11,7 KM/u
Het schema gunt mij twee dagen rust en dat komt goed uit. Normaal gesproken zou ik woensdagavond weer gaan lopen maar dan is Miranda jarig… ik denk niet dat ze het echt leuk vindt als ik dan weer ga hardlopen

mooi winterplaatje

De foto van vandaag heeft niet zo veel met hardlopen te maken, nou ja, als ik vanochtend naar JVC was gaan hardlopen was ik waarschijnlijk sneller geweest. Normaal gesproken ga ik over de kleine lokale wegen richting Leiden maar vanochtend nam ik de verkeerde beslissing om over de N11 te rijden… en ja hoor.. dik in de file, maar ik kon tijdens het stilstaan toch even deze mooie foto schieten. Het groene hart waar de N11 doorheen gaat, gehuld in de koude ochtenddauw. In de verte doemt nog net de skyline van Zoetermeer op. Volgens mij was het een heerlijke ochtend om even te hardlopen…

>

12 Reactie's op: “Ontspannen loopje”

 • martine

  wat een fenomeen he dat loggen, ik krijg nu een kopie vd jungfrau marathon via een lezer vm log, die hem gelopen heeft en nu weer gaat.
  En zo wordt het 1 grote hardloopwereld 🙂

  25 augustus 2006
 • koen

  Heerlijk he asfalt ik loop bijna niet anders

  25 augustus 2006
 • Hans

  John (?)….ik had wel verwacht dat Barbara de Loor je een mailtje zou sturen om je kamernummer te vragen.

  25 augustus 2006
 • rencapy

  De N207 is vast veeeel mooier…

  26 augustus 2006
 • Richard van der Klis

  Die de loor mag mijn kamer nr. wel hebben 🙂

  26 augustus 2006
 • Jan

  Was de lucht ook zo strak blauw?

  26 augustus 2006
 • Achieltje

  Altijd leuk lopen langs een lege weg, kun je zo wegdwalen in gedachten als je kilometerslang geen mens ziet of hoort. Misschien volgend jaar een volledig webloghotel in New York?

  26 augustus 2006
 • geert

  Je bent een echte inspiratiebron, Ronald … ik heb 2 weken geleden een weddenschap gewonnen van Tania … mijn beloning? Een city-trip naar New York … ik denk dat ik ‘toevallig’ het weekend ga kiezen van de NYC-marathon 2007:-) Ik kijk uit naar je verslaggeving ter plekke!

  26 augustus 2006
 • jeewee

  Herstel van de training "die niet lekker liep" is zo te lezen goed gegaan.
  lijkt soms dat marathonlopers een beetje dwangmatig trainen maar daar is bij jou niets van te merken. Flexibel schuiven /overslaan moet ook kunnen.

  26 augustus 2006
 • Ron

  @Geert: wat was dat voor weddenschap? Mail me even dan doe ik thuis precies hetzelfde..

  26 augustus 2006
 • Petra

  Maar in gedachten liep je dus op deze mooie verlaten highway met de oceaan aan je zij…….

  26 augustus 2006
 • Ronald

  @Hans: oh, hebben de schaatsers de uitdrukking een scheve schaats rijden bedacht? 🙂

  @Rencapy: ja, zeker weten 😉

  @Jan: nou niet echt maar wel droog gelukkig

  @Achieltje: zou mooi zijn maar dan mogen we een hele goede sponsor vinden

  @JeeWee: ja toch? niet te krampachtig doen hoor

  @Ron: ja ben ook wel nieuwsgierig: Geert??

  @Petra: met aan mijn zij, nou, ik weet er wel een paar 😉

  27 augustus 2006

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...