Totale afstand: > 1000 KM !!!!
op naar de volgende 1000 !

Sinds 1 november 2004 begin ik begonnen met het bijhouden van mijn loopjes in een excelsheet maar na 333 KM en de ingebruikname op 4 februari 2005 van mijn Polar ben ik weer op 0 KM begonnen… en nu vind ik het tijd voor een klein feestje: vanavond de magische grens van 1000 KM overschreden!!

Eigenlijk had ik niet zo veel zin om vanavond mijn duurloop te doen. Afgelopen dinsdag heb ik al mijn schema moeten aanpassen: een korte loop ‘s middags ipv de lange loop ‘s avonds. Gisteren lekker gedronken en gebabbeld in een Noodwijkse standtent met nog zo’n stuk of 30 JVC’ers… laat geworden natuurlijk.. vandaag rommelige dag.. hoog bezoek bij JVC: de President (JVC wereldwijd) en de Europese President… eigenlijk wilde ik lekker uitrusten maar dat zou mijn loopschema van 3 x per week nog meer in de war gooien.. dus toch maar gaan lopen.

De route was gelijk aan die van 23 augustus: tempo rustig, zelfs nog iets langzamer dan vorige week. De ‘doorkomstpuntpiepjes’ waren een minuut boven schema.. niet echt erg.. de duurloop hoeft niet sneller.. maar wel langer, qua afstand dan, daarom besloot ik ook niet over Koudekerk te lopen maar de route te verlengen door aan de ‘hoge kant’ van de Oude Rijn te blijven lopen. De loop ging best goed en bij 999KM heb zo ongeveer bij elke lantaarnpaal gekeken of mijn loopmaatje naar 1000 sprong.. Op de Rijndijk tussen Hazerswoude en Alphen was het zover… mijn eerste 1000 KM.. een klein vreugde-springtje met opgeheven armen was mijn manier om deze mijlpaal de vieren… beetje vreemd zo in je eentje, in het donker en die paar automobilisten zich maar afvragen wat voor gek daar nu weer loopt..

Na 2 uur vind ik het overigens best pittig worden… tempo gaat omlaag en benen en knieen ga je voelen.. even een dipje waar ik doorheen moet.. maar na zo’n minuut of 10 gaat het wel weer… langzaam uitbreiden..
de afstand van vandaag: 24,6KM in een tijd van 2:15:35.
Nog wat voor de cijferaars onder u: gem. snelheid: 10,9 KM/u; 5:30 min/KM; 2174kcal; gem. HF: 160 BPM

Wat mij betreft: op naar de volgende 1000 KM !!

>