Mijn favoriete looprondje

Rondje Alphen - Koudekerk - Alphen - uit www.map24.nl

Dit is mijn favoriete looprondje. Vanaf huis richting de Oude Rijn, er langs blijven lopen richting de brug in Koudekerk a/d Rijn en weer terug langs het water. In Alphen weer over de Oude Rijn heen en zo richting huis.

Het afgelopen jaar heb ik dit rondje al zo’n 35 keer gelopen: 12,9 KM in 1:15:58 (dramaloop incl. wandelen) tot 0:58:19.. nog steeds mijn PR.

Vanavond een iets langere warming-up gehouden en daarna gestart aan dit rondje. Mijn Polartje geeft piepjes op een aantal vaste ‘doorkomstpunten’. De eerste lag al 46 seconden er boven, de tweede 1:08 min.. ging dus niet echt goed… tijd om te versnellen..
tandje erbij en doorrennen maar… op 51:20 moet ik precies in het midden van de Albert Sweitzerbrug in Alphen zijn.. maar helaas..
de versnellingen hebben niet het gewenste effect gehad… aan de voet van de brug ging genadeloos het “51:20 piepje” .. een hartgrondig F*CK kwam over mijn lippen..

De laatste 1,5 KM heb ik rustig uitgelopen… een nieuw PR zat er toch niet meer in. Eigenlijk had ik kunnen weten dat 1 minuut terugpakken op zo’n betrekkelijk korte afstand best moeilijk is.. volgende keer maar in een hoger tempo beginnen.

De gegevens van vandaag: 12,9 KM in 1:01:26. gemiddeld 12,6 KM/u
4:50 min/km, alles weer goed voor 1104 Kcal.

Ik weet nog niet of ik vrijdagavond of zaterdag overdag zal gaan lopen.. jullie lezen het vanzelf, tot dan!

>