Geschiedenis wissen in de Forerunner 305

Waarschuwing: hieronder volgt een hoop technisch geneuzel over de Garmin Forerunner 305. Vind je dit niets, kom dan morgen weer even langs voor luchtiger nieuws

Op 24 mei van dit jaar schreef ik er al eerder over: De Forerunner 305 gaf van de week weer de melding: “Lap database Almost Full. Delete Oldest
Delete history

Wissen 3 maanden

Ondanks dat Garmin al sinds januari 2007 op de hoogte is van de bug dat de Forerunner niet automatisch de oudste geschiedenis wist en dat ook de mogelijkheid om alles tot 1 of tot 3 maanden terug te deleten niet werkt, is het nog steeds niet opgelost.
Zelfs in de laatste update voor de Forerunner, versie 2.70*, is dit probleem nog niet verholpen… en ook had ik de laatste tijd geen hartslag meer… dat wil zeggen, op de Garmin…. wat nu te doen?


Het hartslagprobleem was snel opgelost, na bijna een jaar en 902 + 871 = 1773 KM verder was het batterij’tje van mijn borstband echt leeg. Even een nieuwe knoopcel CR2032 erin.. klaar.

Een Lap database die vol is slaat dus niet meer je tussentijden op. Tijd om wat te wissen. Twee mogelijkheden:
Druk, linksonder, op de Mode knop, kies voor: History/Running/Delete/Delete All, druk dan op de Enter knop en al je traininggeschiedenis wordt uit je Forerunner gewist. Let wel: ook je totalen gaan naar nul.

Je kunt ook handmatig (één voor één) je oude trainingen wissen. Druk op de Mode knop, kies voor: History/Running/By Day en dan Enter. Je ziet nu de trainingen van de afgelopen dagen. Druk op de pijltjestoets “omhoog” en je ziet je oudste training. Druk op Enter. Als “View Laps?” nog niet donker gekleurd is druk dan (een paar keer) op de pijltjestoets “omlaag” en druk 2 x op Enter. Je ziet dan dit scherm:


Delete Run
Wissen van de geschiedenis per dag

Kies voor Delete Entire Run en druk op Enter… voila, een dag geschiedenis gewist..

De laatste manier is erg omslachtig en je moet dus dag voor dag wissen… mijn advies: kies gewoon voor Delete All…
dan maar alles wissen en de tellers (boeehooe) op nul… voorlopig krijg je dan de komende 900KM niet meer de melding dat je lap database vol is.


871KM
Na het wissen van de 901KM nu is nu weer 871KM verdwenen…

Wel een hele belangrijke tip:

Zorg ervoor dat je een backup maakt van je Training Center data en/of je SportTracks data waar je al je Forerunner geschiedenis in hebt opgeslagen voordat je je geschiedenis uit de Forerunner wist!

Hoe de je dat?

Training Center:


Export History

Kies in het menu Bestand voor Geschiedenis exporteren…
en verander de naam in een duidelijke omschrijving van de geschiedenis. Sla bij voorkeur dit bestand op een usb stick of een andere veilige plek op


opslaan TC history
Klik <%popup(20071022-opslaanbackupgroot.jpg|566|436|hier)%> voor een vergroting.

Een update van Sporttracks. Ik kan het niet genoeg zeggen: Gebruik Sporttracks met je Garmin. Dit programma is veel, veel, veel uitgebreider! Al is het al vanwege de vele schermen waar je zeer complete trainingsdata kunt bekijken.

De geschiedenis van SportTracks wordt opgeslagen in de map “Sporttracks logs”. Deze vind je in je map “Mijn Documenten”


Gpx copy
Dit is je complete SportTracks geschiedenis

Klik het .gpx bestand aan met je rechtermuis, kies voor kopieren. Ga naar een veilige map op je harde schijf, of beter je USB stick, en klik weer op je rechtermuis. Kies voor Plakken om het bestand weg te schrijven. Verander daarna de naam van deze backupfile in een duidelijke naam, bijvoorbeeld. “SportTracks-jan-okt07.gpx”

….Dit was het weer.. veel succes ermee.. ennuh.. niet meer bij mij komen piepen dat je je Forerunner geschiedenis kwijt bent 🙂

*Let op: als je je Forerunner 305 update naar de laatste versie (2.70), zorg er dan voor dat je Training Center ook up to date is. De 2.70 versie werkt niet met oudere versies (voor 3.2.0) van Training Center. Hoe je je Forerunner en Training Center update lees je hier

>