Zeeuwse Trainingsloop 2012

Het is inmiddels al een begrip geworden: de jaarlijkse trainingsloop over het parcours van de Kustmarathon in het mooie Zeeland, ook dit jaar georganiseerd door ons eigen Zeeuwse meisje: Jacqueline – beter bekend als Curly is Running. Na de zwarte, witte en blauwe editie was rood de kleur voor 2012! Vanaf het begin ben ik erbij geweest en ook dit jaar wilde ik het feestje in Zeeland niet missen. In 2009 begonnen als een klein bloggersfeestje van 10 man, inmiddels een grootse training voor ruim 30 lopers.

In stijl onderweg naar Zeeland

Op zondagochtend stond ik al om 08:00 voor de deur van Sylvia om haar mee te nemen naar de carpoolplaats in Gouda waar we met Marco en Jolanda zouden meerijden. Het was nog rustig op de parkeerplaats maar mijn oog viel op een ongelooflijk decadente bak, Porsche Cayenne Diesel en plots riep Sylvia: “Hee, Marco en Jolanda zijn er al!” … vreemd wat ik herkende Marco’s noch Jolanda’s auto… tot dat bleek dat Marco de Porsche had geregeld bij Porsche Center Leusden .. wow! Cool om eens mee te rijden in zo’n kar, totdat Marco de sleutel naar mij gooide en zei “nou, rijden maar…” hihi, dat was een leuke verjaarsdag kado’tje. Thx vriendje!

Het werd al aardig rood in de Langstraat - Zoutelande met Jolanda, Sierd, Sylvia, Marco, Frank en ik

Met twee mooie vrouwen op de achterbank reden we naar Zeeland, dat was geen straf en bij het verzamelcafe was het een weerzien van een hoop nieuwe gezichten, zoals Esther maar ook vele bekenden. Echt leuk! Met Frank en Sierd liepen we terug naar onze auto’s om ons om te kleden en richting de bus te lopen. We stonden natuurlijk weer verkeerd geparkeerd want de bedoeling was om bij de bus om te kleden dus we waren, zoals dat heet, fashionably late. De bus bracht ruim 30 lopers richting de start in Vrouwenpolder waar we vanaf het 20KM van de marathon het parcours zouden vervolgen. Een aantal, die de 7KM strand te zwaar (mul) vonden liepen via het fietspad naar Oostkapelle om zich daar weer te voegen bij de rest van de lopers. Onderweg hadden we onze drankjes op diverse punten in de verzorgingsauto van Marcel, prima geregeld. Het naaktstrand bij Vrouwenpolder had weinig om het lijf… behalve wat oude naakte mannen was er weinig ‘bijzonders’ 🙂

Een geweldige groep lopers met begeleiding op de fiets van Lianne en Anja

In Oostkappelle mocht ik eindelijk Lianne in levende lijve ontmoeten. Met deze triatlete had ik al veel contact via de social media maar een ontmoeting liet nog even op zich wachten. Lianne, bekend van haar Triatlon blog fietste mee ivm een blessure aan haar knie. Onderweg lekker gekletst met veel lopers, zoals Carola, die haar eerste marathon gaat lopen in Zeeland, Ruth uit België, die deze 4e editie gelijk een international tintje gaf en Dian, die weer veel van haar AVS’90 trainingsmaatjes had meegenomen. Na een kilometer of 13, in Domburg, stond ons nog een leuke verrassing te wachten: Fabiola en Günter hadden een complete verzorgingspost ingericht met diverse drankjes en (energie) hapjes om ons verder op weg te helpen. Met een big smile en compleet met Zeeuwse vlag stond dit leuke echtpaar ons aan te moedigen. Echt geweldig!! Nogmaals dank!

De superverzorging van Fabiola en Günter

Het werd nu wel wat zwaarder voor sommige lopers. De zon deed enorm goed zijn best en het was dus goed drinken onderweg. Lianne had ik de laatste 10KM van deze 23KM training bijna als privé begeleidster. Dat was wel erg fijn wat ik mocht regelmatig wat water uit haar bidons gebruiken en als dank hielp ik haar op de echt zware stukken in de duinen omhoog. Zo spaarde we haar geblesseerde knie en had ik gelijk wat krachttraining 🙂 Na Westkapelle wordt het parcours ook flink zwaarder, vele trappen, heuvelachtige duinpaden en nog een stuk strand bij Zoutelande moeten overwonnen worden. Op het strand heel veel dagjes mensen en terwijl we ons door de stormbrekers (palen op het strand) wurmden keken vele badgasten ons met verbazing (of was het bewondering) aan 🙂

Eén voor één kwamen we aan bij de finish in de Langstraat van Zoutelande. Ik wachte nog op Marco, sprintte de trappen om daarna met hem de laatste 400 met de Kustmarathon 2010 te herhalen! Daarna naar een minicamping om even te douchen en terug naar Zoutelande om te eten bij restaurant het verschil. Lekker kletsen aan tafel met Paola, Esther, Petra, Frank en Cees en later ook nog met Carola.. nou ja, bijna met iedereen wel. Ik ga niet alle namen noemen wat ik ga zeker mensen vergeten dus wil ik iedereen onwijs bedanken voor deze superleuke dag! Het was absoluut weer een feestje en ben nu al benieuwd hoeveel lopers er meegaan bij het eerste lustrum van de Zeeuwse Trainingsloop in 2013.

Supergezellig na afloop met o.a. Esther, Paola en John

Eén persoon verdiend wel speciale aandacht en dat is Jacqueline, bijna door iedereen Curly genoemd: De organisatie was weer TOP!! SUPER BEDANKT en heel heel graag tot 2013!!

Geniet nog even mee van de dag in dit filmpje of bekijk mijn foto’s in mijn Flickr Album, of klik hier voor een Slideshow
>