Lekkere Zwerfloop

Een Lange Langzame Duurloop (LLD) stond op het programma vanavond. 2,5 uur in Z1. Nu kan ik natuurlijk wel weer vanaf huis starten, ergens naar toe lopen en via een andere kant terug maar dat wordt allemaal zoooo saai. Miranda vond het geen probleem om mij ergens te droppen en nadat ik even via afstandmeten.nl een stuk van 25KM had “getekend” en de nodige spullen bij elkaar had gepakt gingen we op weg richting Lisse, de woonplaats van blogger Frank.


20090711-keukenhof.jpg
De start: Loosterweg Noord naast de Keukenhof


Met drie flesjes Born sportdrank en één flesje Aquarius in de gordel en muziekje in de oren ging ik langs de kassen richting Hillegom, de hometown van blogger Erica. De route was redelijk eenvoudig te onthouden dus een echte Zwerfloop werd het niet… bij de Meerlaan de brug over richting de Venneperweg, door Beinsdorp en zo rechtdoor richting Nieuw Vennep, bekend van de bloggers Yolanda, Angeline en natuurlijk de snelle Claudia. Inmiddels was ik in vertrouwd gebied aangekomen. De route vanaf de Venneperwerg had ik ruim 9 maanden geleden al eerder gelopen. Het was leuk om alle bekende plekjes weer te zien.

20090711-nw-vennep.jpg
Even een fotostop in Nieuw Vennep

De route door Nieuw Vennep is eigenlijk rechttoe-rechtaan maar na het centrum voelde ik de behoefte om even een kleine sanitaire stop te maken maar ja, hier is het niet de plek… even rechtsaf geslagen richting de sportvelden en daar maar even een bosjes op gezocht. Ik heb alleen op de verkeerde momenten mijn Forerunner gestart en gestopt dus mijn plaspauze is netjes meegeteld in mijn looptijd.. nou ja, op zo’n lange loop maakt het niet zo veel meer uit. Langs het station en de “Koreaan” (nee, niet voor zoenen of massage, alleen eten) richting de “overpass” van de A4


20090711-a4-duurloop.jpg
Deze “Lightning Runner” neemt even een drankje op 13KM

Op weg naar Burgerveen begon het te regenen… als het nou heel hard te keer zou gaan kon ik altijd nog even schuilen. Onder de brug bij Leimuiderbrug is een goed plekje daarvoor maar gelukkig hield het al weer snel op. Inmiddels had ik Noord Holland verlaten en liep ik in mijn eigen provincie richting Leimuiden. Daar maakte ik de laatste fotostop bij de brug over de Drecht.


20090711-tolbrug.jpg
De Tolburg (1972) in Leimuiden

Via Leimuiden richting Rijnsaterwoude en opnieuw begon het te regenen.. eigenlijk wel lekker. Het was nog steeds erg warm en de regen voelde als een frisse douche van ongeveer 10 minuten. Ik lag goed op schema dus kon ik ook nog even het dorp Woubrugge “meenemen” om daarna weer good-old Alphen aan den Rijn in te lopen. Onderweg voelde mijn rechterenkel nog wel wat gevoelig aan maar het lopen ging lekker. Niet te hard want ik mocht eigenlijk niet over 135 slagen per minuut heen. Toch wil ik deze zwerflopen altijd iets sneller doen maar wel zo dat de coach nog tevreden kan zijn.

Data: 26,8KM (het is eigenlijk 27,3KM ivm start/stopfoutje), 2:36 uur, gemiddeld tempo: 5:49min/km en gemiddeld hartslag 136bpm (netjes toch?), 1082Kcal. Wil je de gelopen route zien? Klik dan hier voor de GarminConnect data

Dit soort “zet RR uit de auto en zoek het maar uit hoe je thuiskomt” zwerfloopjes gaan we meer doen!


20090712-route120709.jpg
De route van vanavond

>