Luchtig op pad

Zomer outfit

Deze zondag een middagloop in plaats van de gebruikelijke inspanning in de avonduren.

Het programma van vandaag was 70 minuten in Z1-2, volgens de bijgestelde limieten een HF van 146 met een bovengrens van 151. Vanwege de hoge temperatuur vond ik het weer tijd om mijn zomertenue uit de kast te halen. Wel even de okselharen gecultiveerd want zo’n bos haar in mouwloos shirt vind ik geen gezicht.

Vandaag ben ik begonnen met mijn nieuwe koeprint-zooltjes. Rob heeft mij geadviseerd de eerste week 10 tot 15 minuten op de zooltjes te lopen, daarna te wisselen en de training op de oude zooltjes af te maken. Dus na een warming up van 10 minuten (2,1 KM) ben ik terug naar huis gelopen om de zooltjes te wisselen. Mijn drinkgordel, die al sinds begin december nutteloos in een kast lag mocht nu eindelijk weer met mij mee. Twee flesjes, één met water, één met Aquarius. Leek mij geen overbodige luxe met 26 graden.

lekker warm..

Ik vond het moeilijk, met name in het begin, mijn hartslag op de juiste ‘stand’ te houden. De warmte speelt volgens mij zeker in rol hierin. 50% van loop was boven grens van 151. De route was door ‘het groene hart’ van de randstand. Ik zal volgende week zondag ook mijn fotocamera of GSM meenemen… het is wel de moeite waard om wat beelden van de route te posten.

Data: 1uur 10 minuten, 11,4 KM, gemid. snelheid: 9,7 KM/u, gemid. hartslag: 151 (op het randje dus), 1008 KM

p.s. Mijn Polarvriendje deed het nu beter, met de snelheidsfaktor op 1046 had ik op 500 meter (met dank aan de hectometerpaaltjes) een afwijking van 10 meter.. en dat is binnen de foutmarge van 3%

>