Kom maar op met die marathon!

De dag begon stichtelijk. Mijn moeder werd geëerd voor al haar vrijwilligerswerk voor de RK parochie waar zij deel vanuit maakt. Ik ben zelf katholiek opgevoed maar doe daar eigenlijk niets mee. Het was dan ook alweer jaren geleden dat ik in een kerk zat maar omdat ik weet dat dit voor mijn ouders belangrijk is ga je natuurlijk even naar de dienst.

Ik kon daar ook nog even met mijn hardloopmaatje Esther kletsen want ook haar moeder ontving de parochiepenning en daarbij ook nog een pauselijke onderscheiding. Na al deze vrome handelingen was het tijd voor het echte werk.


Klaar voor 32 KM
duurloopvoer

Vier flesjes Gatorade, een gelpak, zakdoekjes, GSM en 5 euro in het voorvakje en in in plaats van mijn camera een energybar in het zijvakje. Nog een banaan, een tweede energiereep en een extra flesje mee voor de weg naar Noordwijk.

Vuurtoren van Noordwijk
De vuurtoren van Noordwijk aan Zee

Strand van Noordwijk

Onderweg naar de kustplaats nam ik de route goed in mij op. Ondanks dat ik de weg naar Noordwijk kan dromen heb ik nog nooit de fietspaden daar bereden, laatstaan belopen. Om 13:30 zette Miranda mij af bij de vuurtoren van Noordwijk. Ik moest nog even wat overtollig vocht kwijt of was het spanning voor de lange duurloop? Even kleine sanitaire stop achter wat containers bij het strand, fototje gemaakt van het beginpunt (wilde niet naar de zee lopen… zand in mijn schoen is geen goed idee) en hop… gaan met die banaan!

Vanaf de kust loopt er een fietspad Noordwijk uit langs Voorhout richting Oegstgeest. Het tempo lag hoger dan gepland maar het voelde goed….

Bij de stoplichten van Voorhout, na ongeveer een half uurtje hoorde ik een auto toeteren. Hee, collega Henk. We zeiden elkaar gedag met onze duimen omhoog.. Henk zal wel gedacht hebben: “Die is behoorlijk uit koers”

Entering Leiden

De weg door Oegstgeest is goed te doen en na een uurtje kwam ik aan bij de heemtuin op de grens van Leiden. Daar weer even een korte stop om de plantjes van water te voorzien.

Via Leiden, langs de Groenoordhallen naar Leiderdorp. Ik werd daar aangesproken door een oude vrouw op een fiets die zei: “zo meneer, u gaat ver”. Toen ik haar antwoordde dat ik in Noordwijk was gestart en naar Alphen a/d Rijn toe moest gaan sloeg ze een kreet van verbazing en viel bijna van haar fiets..

Leiderdorp uit en langs de Oude Rijn richting Koudekerk. Na 2 uur was het tijd voor wat extra energie en nam ik mijn gelpak. Ik had er al rekening meegehouden dat vier flesjes niet genoeg drinken zou zijn. Zeker nu niet.. In Leiden brak de zon door en werd het al wat warmer.

Een tussenstop na 2:15 bij één van de snacktenten van Koudekerk. “Heb je niets anders dan alleen AA?” Nee, zei het meisje achter de counter, nou ja, ik heb ook Red Bull.. nou laten we dat maar niet doen, beetje te heftig. Doe maar een flesje Spa Blauw. Twee flesjes gevuld en weer verder.

Grens van Alphen

Na 25 KM en 2:35 uur kwam ik aan bij de gemeentegrens van Alphen. Tijd voor een omtrekkende beweging om extra kilometers te pakken. Langs het water richting Woubrugge. Ik kreeg een beetje last van mijn maag. Was het het gelpak, het koude Spa Blauwwater of had ik weer wat energie nodig?. Ik besloot even een 2e plasstop te houden en nog wat te drinken uit mijn laatste flesje Gatorade.

Even voordat de stopwacht 3 uur aangaf begon ik aan mijn energiereep. Kleine hapjes afgewisseld met wat slokjes water. Mijn enkel voelde goed, ik had geen last.. gelukkig.. gisteren voelde zelfs mijn rechterachillespees niet zo lekker…

Al drie uur lang liep ik eigenlijk boven mijn trainingszone. Ik moest tussen de 130 en 140 hartslagen per minuut blijven maar ik loop nu eenmaal lekkerder met 10 KM/u dan 9 KM/u. Mijn hartslag ging nu wel regelmatig boven de 150 maar dat is ook niet zo gek..

De laatste kilometers langs de randweg van Alphen.. maar hee.. help.. wegopbreking.. o ja, f##@$k, ze zijn aan het asfalteren. Het laatste stuk werd nog een cross.. door het gras, langs de busbaan en sorry asflatboys, een stukje over het nieuw gelegd wegdek… gelukkig was de teer al droog..

Even bijkomen

Na 3 uur en 18 minuten was ik weer in Good Ol’ Alphen aan den Rijn. Toet Toet!! Daar kwamen Miranda en de kids voorbij gereden, ze kwamen terug van een verjaardag. Michelle en Wouter zwaaide enthousiast en ik wandelde de laatste kilometer terug naar huis en nam in de tuin een lekker AA’tje.

Deze duurloop was goed te doen en ging sneller dan ik had verwacht. De spieren en gewrichten voelde goed aan… eens kijken hoe het morgen met mij is 🙂

Data: 32,2 KM, 3:18 uur, 9,8 KM/u gemiddeld, 2532 Kcal, all time high weektotaal: 63,3 KM.. en dankzij het zonnetje, lekker bruin geworden 😉


27:

27

Ik weet niet of er een blogger is die dit kent.. het lijkt mij heeel oud bruin bier.

27 cent.. zal dat de prijs geweest zijn?

>