30KM Eskimomannetje en Claudia: 3 x 1e !

Vandaag stond een 3 uurs duurloop op het programma en het weer zag er niet best uit. Sneeuw, vorst en flinke wind. Kreeg ik vandaag mijn portie van wat er nog overgebleven was van de Zuiderzeemarathon? Ik kreeg al vragen van verontrusting: Zou je wel lopen? Doe je voorzichtig? Het is glad en koud buiten! Nee, de trainingen gaan door, weer of geen weer!!

Tijd voor drastische maatregelen, of wel: thermoshirt, thermo-onderbroek, wintertight, goede sokken, longsleeve shirt, wind/regenjack, handschoenen, petje, sjaaltje (die heerlijke Buff), reflectievestje en knipperbandje. Tja, ik zou zomaar een eskimomannetje genoemd kunnen worden:


Eskimo-mannetje ? Winterloper !
Gewoon je aanpassen aan het weer en lopen maar!

We hadden vroeg gegeten en zo kon ik om 18:10 al vertrekken. Na 45 minuten stopte het met sneeuwen en werd het voor mijn gevoel een stuk warmer, alsof de Hoeder (of is het een Hoedster?) van alle hardlopers een warmtestraal had aangezet. Handschoenen uit, Buff als polsbandje geknoopt en hobbelen maar. Inmiddels werd er ook flink gestrooid wat wel een nat wegdek opleverde.. geef mij maar de sneeuw. Voor de zekerheid had ik na 2 uur een tussenstop thuis ingepland. Als het echt niet meer zou gaan kon ik stoppen.

Stoppen?? Het ging lekker! Zal ik mijn petje, buff en handschoenen thuislaten?? Nee, niet verstandig, 2 flesjes gevuld en weer verder. De keuze alles weer mee te nemen was slim. Na 25KM was ik op een open stuk en had de wind vol, maar dan ook echt vol tegen. Als ware Al Qaida terrorist, alleen mijn ogen waren nog onbedekt worstelde ik tegen de vrieskou in…. grrrr.. aan leuke dingen denken helpt! Niet lang daarna stond de teller op 30,18KM… Een heerlijke duurloop!
Data van de loop, klik onderaan op “lees hier meer”

En dan nog even dit!

“Onze” hardloopkanjer Claudia Wesselman heeft het weer geflikt!

Gisteren heeft ze de Zuiderzeemarathon bij de dames gewonnen! Voor de derde keer op rij wint deze ongelooflijk talentvolle hardloopster uit Nieuw Vennep een marathon. Op 8 september de Haarlemmermeer marathon, nog geen 2 maanden daarna, op 3 november, wint ze de Berenloop op Terschelling en gisteren, nog geen drie weken na die zware Terschelling Marathon was ze de snelste vrouw in de Zuiderzeemarathon met een supertijd van 3:21:59 !


Claudia en Joyce Wesselman in de laatste meters van de Zuiderzeemarathon
Claudia en dochter Joyce leggen de laatste meters van de ZZM af.
Foto: website Zuiderzeemarathon

Claudia, het wordt misschien eentonig vanaf mijn kant maar je hebt het weer geweldig gedaan. Van harte gefeliciteerd!! In het sportjargon noemt men zo’n prestatie een hat-trick, ik noem het gewoon talent!

Lees alles in het bericht Zuiderzeemarathon op Claudia’s blog


data: 30,18KM, 3:06 uur, 2502Kcal, 144bpm, tempo 6:10min/km. Route: Alphen Noord – Alphen Zuid, Zwammerdam, weer terug naar Alphen Noord, Woubrugge en weer terug naar huis.


30KM duurloop 24-11-08
De route van vandaag

RR bord
Winterse verkeersborden, verder commentaar overbodig

>