Lopen & Lachen in Delft

Gisteravond was het tijd voor een minitweeploop, of tewel een loop met 2 tweeps, twitteraars of gewoon contactjunkies… @pieterjouke en @runningronald

Om 20:30 uur kwam ik aanrijden in Delft en parkeerde mijn auto voor het huis van PJ. Bij het uitstappen groette ik een vriendelijk dame die mij aankeek en zei: “Ben jij RunningRonald? “Hoe weet je dat?? (ik was blijkbaar even vergeten dat ik in zo’n kort vlinderbroekje en hardloopshirt uit de auto stapte). Ik bleef nog even staan kletsen maar PJ stond in de deuropening al te kijken welke gek er met zijn vrouw in gesprek was… “Hoi PJ, ik ben het.. geen zorgen! “

Vlak voor vertrek voor een loop van minimaal 1:30 uur deden we toch maar wat drinkgordels om want de temperatuurmeter stond op minimaal 30 graden maar gelukkig maakte het wind het nog een beetje aangenaam. PJ vertelde mij onderweg van alles over de stad Delft, de omgeving en de landelijke schoonheid.. weet nog steeds niet of hij nu de vossen en de fazanten of de studentes bedoelde…


20090703-PJ-RR.jpg
OK, PJ is dan 12 cm langer maar dit lijkt meer op mini en maxi..

Regelmatig werd onze snelle pas gehinderd door jonge dames op skates, fietsen en te paard. De dame te paard had blijkbaar bijzondere krachten want opeens waren PJ en ik voor het eerst stil… hoe deed ze dat? afijn… onder het lopen moest er ook nog een intervaltraining gedaan worden. Kleine versnellingen van 30 seconden met een herstel van 2:30 minuut. Pieter deed goed mee en de intervallen gingen zo rond 15km/u. Tijdens de training kwam er een hardloper naast ons en zei: “Hee, een bekend gezicht”. Pieter werd herkend van zijn TV en theaterwerk…. altijd leuk om met een BN’er op stap te zijn!

Al hardlopend werd er flink gedronken. PJ had 6 flesjes Born aan zijn gordel hangen waarin Peptopro is verwerkt. Peptopro is een mix wetenschappelijk ontwikkelde peptides (heel kleine proteïnedeeltjes) die ervoor zorgt dat de proteïnen veel sneller naar de spieren worden getransporteerd in vergelijking met normaal eiwit. Nu was ik zelf al begonnen met Born Sportvoeiding tijdens de 12 uurs estafette dus ik vond het wel een mooie test om te zien hoe de Peptopro zou werken tijdens deze warme loop.


20090703-schaapie.jpg
Nee, nu even geen schapenshoarma, PJ

De route ging door de polders van Delft, Delfgauw, Oude Leede en langs de Zwet en de Vliet weer terug naar Delft. Onderweg hebben we 12 x die versnelling van 30 seconden gedaan en PJ zei bij de laatste alles te willen geven… nou en dat deed hij!! Ik moest doorzetten naar een snelheid van 24km/u maar Pieter was niet meer in te halen.. hier kwamen zijn 2 x 12cm extra in de benen toch goed van pas… maar PJ vroeg na de 30 seconden of we nu even konden wandelen.. (hijggeluiden)..

Daarna liepen we in een ontspannen tempo terug naar Delft. PJ deed na 18,6KM even na hoe hij nog een keer wilde finishen bij een marathon: met zwaaiende armen, zwalkend, luid hijgend en als een ware stervende zwaan liep hij op het eindpunt af… Ik lag in een deuk, de mensen om ons heen twijfelden zichtbaar of ze nu: 1) 112 moesten bellen, 2) de ambulancepost, die om de hoek zat, moesten alarmeren, 3) psychatrische hulp in laten schakelen of 4) deze totaal ontspoorde lopers preventief te laten ruimen.


20090703-stationdelft.jpg
RR in Delft

Nadat we weer bij waren gekomen van het lachen wandelden we rustig uit richting het station en zo verder naar PJ’s huis. Inmiddels hadden we de 6 flesjes van PJ en mijn 2 flesjes helemaal leeg gedronken. Het was een leuke, leerzame maar vooral gezellige loop waarbij er ook nog flink doorgetraind is: Data: 18,6KM, 1:35 uur, gemiddeld tempo: 5:02min/km (12km/u), 148bpm. Zie voor de route, Garmin Connect

PJ: dank voor de gezelligheid en de training! Tot de volgende keer. De Peptopro heeft trouwens goed gewerkt. Geen spierpijn (muv de lachspieren)

ps: het is nu even stil tot zondagavond op mijn blog. Ik ga zaterdag en zondag op pad met Michelle… de volgers van mijn Twitterberichten weten waarschijnlijk al voor zondagavond wat we allemaal hebben uitgespookt.

>