Op bezoek bij de Wolfjes

Het lange, leuke, gezellige en zonnige (hardloop)weekend zit er weer op. Na vier dagen in ons leuke vakantiehuisje was het maandagmiddag weer tijd om het Drouwenerzand te verlaten maar gelukkig volgde er nog een leuk toetje. Al onderweg naar Drenthe werd er druk getwittert met Mrs. Wolf, beter bekend als @CisWolf of we, nu we toch zo in de buurt waren van de gemeente Steenwijkerland, zin hadden in een BBQ?

mmm.. daar moesten we even 5 seconden over nadenken: mooi weer, gezellige mensen, fijne hapjes en nog meer lekkers.. yep! Doen! Terwijl we in het vakantiehuisje zaten was er regelmatig op diverse manieren contact met het pittoreske plaatsje Tuk (u weet wel: van Mannenspoor Karrespoor… wie ?? hallo? ben u er nog?? ) over de details van het bezoek. Eten, drinken, douche-rituelen en het aantal stokbroden waren populaire onderwerpen in de berichtenstroom. Twitter, Direct-Messages, SMS’jes, Whatsappen, geen enkel medium werd overgeslagen. Rooksignalen vanuit Drenthe hebben we overigens ook nog geprobeerd maar daar wil ik het niet verder niet over hebben.

De skottelbraai was even 'out of order' dus moest er een 'noodoplossing' worden gevonden ... klein maar wel lekker...

Terwijl wij onze weg vonden naar huize Wolf en daarbij nog een ererondje maakte door het dorp werden we hartelijk verwelkomt door Cis en Mr. Wolf, aka @PascalWolf. Altijd weer spannend om mensen die je eigenlijk alleen maar via twitter kent nu in het echt te ontmoeten, gelukkig viel het allemaal mee, Pascal en Cis konden het goed vinden met Mrs. RR en de smurfjes en ik werd een soort van gedoogd waar ik de Wolfjes dankbaar voor ben. Sterker nog, Pascal wilde zelfs wel een stukje met mij lopen… iets wat overigens van tevoren écht niet was bekokstoofd door Cis en mij.

Nadat we door de Wolf en RR-kinderen waren gebombardeerd met waterprojectielen vluchtte Pascal en ik het dorp uit richting Steenwijkerwold, een mooi bosachtig gebied terwijl we over van alles en nog wat konden kletsen. Pascal liet onderweg diverse mooie huizen zien die te koop stonden… weet niet zo goed waar hij mee bezig was maar het leek erop alsof hij wilde dat ik naar Steenwijkerland zou gaan verhuizen… geen goede zet voor de gemiddelde waarde van je huis lijkt mij. Afijn, terwijl we dorpjes met de namen Baars, De Pol en Witte Paarden aandeden zwaaiden wij vriendelijk naar alle leuke meisjes mensen die we onderweg de weg blokkeerde tegenkwamen. Vlak voor het einde maakte we nog een kleine stop bij het geologisch monument Wolterholten… het was een beetje een dode boel daar. Na 58 minuten lopen en 10,3KM verder waren we weer terug in Tuk, een lekker ontspannen loopje!

Leuk rondje Tuk e.o. met Pascal

Na de sportdrank en nog wat nakletsen over de loop was het tijd voor een “verkwikkende” douche (dank je wel Cis) en om de BBQ voor te bereiden. Nu is bij ons thuis Mrs. RR hoofdopzichter BBQ dus werd ik keuken in gestuurd om Cis te helpen maar kreeg regelmatig van haar te horen dat ik niet met mijn stokje moest spelen… nou ja, zeg! We hebben heerlijk gegeten, nog veel meer gelachen en we zijn het er over eens, dit krijgt nog wel een vervolg… één ding is zeker.. het bleef nog lang onrustig in het altijd zo vreedzame, bijna saaie Tuk 🙂 Thx Pascal en Cis voor de supergezellige middag/avond!

Dat geklooi met mijn stokkie ...>