Hardlopen in Leiden

Gisteravond heb ik het weeklijke rondje met Esther in Leiden gelopen. Het programma van Rob was 35 minuten in Z1-2 en 15 minuten in Z2-3.

Nu houdt Z1-2 voor mij een hartslag van 146 met een max van 151 in maar als ik met Esther loop gaat het altijd iets sneller dan gepland… is het het tempo, het kletsen of de aanwezigheid van mijn loopmaatje? Ik heb geen idee. Het loopje van de avond was een soort van parcours verkenning want tijdens de halve marathon van Leiden loop je langs de Korte Vliet, een kanaal waar ik het vorig jaar moeilijk had. Tegenwind, alleen, geen hazen om mij aan op te trekken. Wellicht scheelt deze verkenning wat seconden op mij eindtijd volgende maand.


De Korte Vliet
De Korte Vliet

Na zo’n 20 minuten was er een korte stop om te wisselen van zooltjes en daarna ging het weer aan de andere kant van het kanaal terug richting Polderpark Cronesteyn. Een mooi park waar je heerlijk kunt hardlopen. Na de 35 minuten rustig aan ging het tempo wat hoger naar Z2-3 (158, max 164) voor de laatste 15 minuten. De training is 6 minuten verlengd omdat we na de geplande tijd nog niet op de gewenste plaats van bestemming waren. Daarna rustig uitgelopen en plannen gemaakt waar het volgende loopje gaat plaatsvinden.

Data: 10,5 KM, gem. HF 156, 11,4 km/u gemid. 863 Kcal

Sssswwinggg

Vandaag was een meer ontspannen dagje. Tot 12:30 gewerkt en daarna richting Golfbaan Delfland van Schipluiden (bij Delft) vertrokken. Op uitnodiging van een relatie mocht ik in dat heerlijke weer een golfclinic bijwonen. Mijn collega Coen en ik hebben ons heerlijk vermaakt.

tasje voor je mobiel

Duidelijk is wel dat golf goed is om te ‘netwerken’ maar het is zeker niet mijn sport. Doe mij maar twee hardloopschoenen en ik ben weer blij.

Zondag staat er weer een duurloopje op het programma. Ik heb zojuist Miranda wel gevraagd of ze er geen probleem mee heeft dat ik op moederdag ga hardlopen… dat had ze niet… zolang ik maar wel één van de give-aways van vandaag aan haar voor moederdag zou geven, een Golla Mobile bag. Handig als ze op de fiets zit en geen broekzak heeft om haar telefoon/mp3 in op te bergen.

>