Hardloopforensen om 06:30 uur

Al sinds JVC is gefuseerd met KENWOOD op 1 april 2013 zit ik te ‘zeuren’ om een douche in ons pand in Uithoorn. Het lijkt mij namelijk ook leuk om niet alleen van Uithoorn naar Alphen a/d Rijn te lopen maar ook anders om. Een tijd geleden was ik zo maf om op een zeer warme dag ‘s ochtends naar werk, en ‘s middags terug naar huis te lopen. Die 42KM totaal met 30 graden ‘s middags was niet zo’n succes, zeker niet als je niet kan douchen ‘s ochtends.

Maar goed, vlak voor de marathon van Leiden (22 mei jl) was de douche gereed maar om nu 21KM te lopen een paar dagen voor een marathon vond ik niet zo’n goed idee. Dan maar na de marathon.. maar door mijn blessure moest de test van de douche nog even wachten… tot vanochtend! Gisteren had ik schone kleding meegenomen en op de zaak achtergelaten en vandaag was ik om 05:30 uur opgestaan om om 06:15 uur te vertrekken richting Uithoorn. De weerverwachting was niet zo best, veel regen, dus voor de zekerheid maar even een vestje aan en een petje op gezet.

Even stoppen bij de sluis van Nieuwveen (op 12KM)

Even stoppen bij de sluis van Nieuwveen (op 12KM)

Net voordat ik wilde vertrekken was onze (bijna) blinde kat weer op het dak van de schuur geklommen en ja, hoe kom je er dan weer vanaf als je de schutting waar je op kunt springen, niet kunt zien? Na wat gehannes Poehbeer van het dak geplukt en daarna snel richting Uithoorn. Om 06:30 uur precies trok ik de voordeur achter mij dicht en liep langs het Aarkanaal richting Ter Aar, Papenveer en Nieuwveen. Daar over de sluis naar de andere kant van de Amstel om de laatste 10KM naar Uithoorn vol te maken.

Onderweg leuke fotomomentjes maar daar had ik helemaal geen tijd voor. Ik moest doorlopen want ik zou zo rond 08:40 op mijn werk aankomen en om 09:00 gaan de telefoonlijnen open, dus hup hup, tempo maken. Een foto van een stel Alpaca’s moest ik wel even nemen, grappige beestjes. Als je maar langs de Amstel blijft lopen kom je vanzelf in Uithoorn aan. Zoals verwacht kwam ik om 08:40 aan, verbaasde blikken van mijn Japanse en Nederlandse collega’s… “ben je nu helemaal komen lopen?” jij spoort niet!! :))

Alpaca's onderweg: die zie je ook niet elke dag!

Alpaca’s onderweg: die zie je ook niet elke dag!

Na een snelle douche was ik weer fris en afdrogen met een klein douchematje wat nog schoon op het rek hing gaat ook prima :).. tja, volgende keer maar gewoon een handdoek meenemen!
Het waren weer 22 fijne kilometers, zeker om te zien dat het weer goed gaat met lopen. Toch ga ik volgende week nog even langs LaFoot, mijn zooltjes zijn wel aan vervanging toe!
Op naar de 26KM van de Zeeuwse Kusttrainingsloop van @CurlyisRunning op 21 augustus!>