Mijn diepste geheimen…

Veerle, ook wel de Jogginggirl uit Wevelgem, tagde mij in haar bericht van 31 december jl.

Deze West-Vlaamse dame, die voorheen haar weblog in haar eigen streektaal schreef (maar wat voor de gemiddelde Hollander gelijk staat met een cursus Hiërogliefen voor gevorderden), heeft inmiddels haar weblog aangepast. Zij schrijft nu in Nederlands en dat maakt het voor mij allemaal wat makkelijker.

De Tag deze keer: 5 bijzonderheden die de gemiddelde bezoeker van mijn weblog nog niet weten:

nou, daar komt ie dan:

1) Tot mijn 3e jaar sprak ik geen woord, behalve dan wat ge-ehhhh, boos wijzend naar datgene wat ik wilde hebben. Nadat mijn ouders dreigde met logopedistenbezoeken begon ik te ratelen… die 3 jaar schade ben ik, volgens vele, nog steeds aan het inhalen.


Aan de taart
Ik denk dat hier 3 kaarsen op de taart staan

2) In mijn jeugd werd ik ook wel DJO genoemd, “de jonge onderzoeker”. Altijd met elektronica, computers en natuurkundige proeven bezig geweest. Een paar hoogtepunten: het huis bijna laten afbranden door het effect van een vonkende aansteker uit te proberen op kurkdroge rietpluimen, draden doorknippen waar 220 volt op staat en een rood achterlicht achter mijn slaapkamerraam op afstand aan te schakelen. Die laatste proef moest ik, op last van mijn pa, en tot mijn grote verbazing, direct beëindigen en het rode lampje achter het raam verwijderen.


Legofreak
Ik kon ook wel veilig spelen, hier met Lego

3) Ik heb een jaar of 4 badminton gespeeld en daarna nog een jaar of 7 Ricochet. Dat laatste is een soort squash waarbij alles net nog even wat sneller en intensiever gaat. Na dit alles ben ik gaan hardlopen, voornamelijk om de kosten van de sportclub uit te sparen maar voorlopig heeft 3 jaar hardlopen mij meer gekost dan die 7 jaar tegen een balletje slaan.


Ricochettoernooi
Hier weer een dappere poging om op de ranglijst te komen..
wat niet echt gelukt is..

Verse luchtmacht-bol

4) Gedurende mijn diensttijd in het verbindingscentrum van het HKKlu (HoofdKwartier van de Koninklijke Luchtmacht) werd mijn passie voor dit strijdkracht onderdeel steeds groter. Toen ik 25 was heb ik geprobeerd als heli-vlieger bij de Klu aan de bak te komen maar ben na een aantal beoordelingen, afgetest… links/rechts coördinatie probleempje.. Toch blijf ik het vliegen, en het heli-vliegen in het bijzonder, fascinerend vinden. Voor mijn 30e verjaardag kreeg ik een proefles in een helicopter (Robinson R22)… geweldig!

5)Ik houd niet van: vroeg opstaan. Ik heb een hekel aan: te laat op een afspraak komen. Ik kan niet: schaatsen. Ik wil niet horen: U2…

Ik geef het stokje door, zonder verplichting, aan:

Martine, ik weet veel van haar maar lang nog niet alles
Koen Martens, de snelle hardlopende blogger
Linda, onze PR dame van New York 2007

>