Rondje Koudekerk

Vanavond sinds tijden weer eens het “Rondje Koudekerk”. Een route die ik in 2005 vele keren heb gelopen. Voordat ik met Coach Rob in zee ging liep ik dit rondje minimaal 2 x per week op mijn geheel eigen trainingsmethode:


Rondje langs de Oude Rijn
Rondje Koudekerk, hardlopen langs de Oude Rijn

Geen warming up, veel te snel en totaal niet gehinderd door wat voor hartslagzone dan ook. Ik weet nu wel beter: van zo’n training wordt je echt niet sneller, je conditie wordt er niet beter op en het enige wat je er aan over houdt zijn overbelaste spieren… en daarna een verplichte herstelperiode.

Het programma van vanavond was 50 Min in Z1-2 + 10 Min in Z3 + 10 Min in Z1-2. Met een beetje in en uitlopen is het rondje Koudekerk precies te doen in het Z1-2 tempo. Gelukkig was het droog maar er stond wel weer een stevige wind die ik heen tegen had, en heel relaxt, terug mee. De route gaat vanaf Alphen a/d Rijn geheel langs de Oude Rijn naar Kouderkerk, daar de brug over en via mijn “jeugddorp” Hazerswoude Rijndijk weer terug naar het Alphense. Ik heb lekker gelopen.

Nee omhoog

Data van deze 13 KM loop:
50 min in gemiddeld 9,3 KM/u, hartslag 146 bpm, nog net in de zone.
10 Min in gemiddeld 12,6 km/u, hartslag 163 bpm, keurig in de zone.
10 Min in gemiddeld 10,2 km/u, hartslag 152 bpm, eigenlijk te snel gelopen.. maar ala.. had een brug met 7% stijging tegen.

>