Een heerlijke 34+ Zwerfloop (nu met verslag)

Het was het weekend van de laatste lange duurlopen. Op diverse blogs is er geschreven over de 30+ lopen door de Rotterdam en Utrecht Marathonners… en zo had ik gisteren, als bijna Domstadloper ook mijn “zwerfloop”. Normaal gesproken word ik ergens door Miranda gedumpt en rijdt ze weg met een blik van “zie maar dat je thuis komt je wel weer…” maar gisteren kwam dat ivm een brunch van mijn bijna jarige schoonpa niet uit.

Op zoek naar een andere route… ik wilde wel een stuk over onbekend terrein lopen en zo herinnerde ik mij een route waar mijn hardloopmaatje een paar maanden geleden over vertelde. Een lekker “rondje” om het Brassemermeer die zij in tegengestelde richting liep. Een mooie route die voor mij zou gaan via Alphen aan den Rijn, Woubrugge, Hoogmade, Roelofarendsveen, Oude Wetering, Leimuiden, Rijnsaterwoude, Langeraar en Ter Aar.


20090316-zwerfrichting.jpg
Donkere zwerfloop

Het stuk vanaf Hoogmade richting Oude Wetering, ongeveer 8KM lang was echt onbekend gebied voor uw webmaster en voor alle zekerheid had ik vooraf de route in mijn Forerunner 305 gezet zodat ik mijn Garmin kon navigeren… en oh, wat blijft dat een handig hulpmiddel op de 305 (en is echt een gemis op de FR405). Bij het overzetten van de route had ik een verwachte snelheid (Virtual Partner) van 10,5km/u ingesteld wat mij wel een lekker ontspannen tempo leek voor deze 34KM.


20090316-route-zwerfloop.jpg

note: bovenstaand kaartje komt niet uit Sporttracks maar via RunningAhead.com. Een heel mooi online programma on je trainingen in kaart te brengen en bij te houden.

De route langs het Paddegat en de Brassemermeer is schitterend maar helaas kon ik daar niet zo van genieten. Het was een donkere avond en op sommige stukken was het echt aardedonker… nee, mijn hoofdlamp had ik niet meegenomen… Eenmaal langs het meer werd het navigeren een stuk makkelijker.. zolang ik de kade maar bleef volgen gaat alles goed. In Roelofarendsveen was het even goed opletten bij een sluisje maar ook hier bracht de routekaartje op de Garmin uitkomst… zolang je maar het lijntje op de Garmin blijft volgen is er niets aan de hand.


20090316-sluisRAVeen.jpg
Het sluisje bij de Witte Singel in RA’veen

Het was heerlijk loopweer en voordat ik het in de gaten had was ik aangekomen in Oude Wetering en weer op bekend terrein. Vorig jaar augustus was ik hier nog het haasje en mijn gedachten dwaalde af naar de rondjes door deze Kerkstraat… Ik zou tijdens deze loop een beetje kunnen smokkelen en het pontje haar de overkant kunnen nemen maar helaas…


20090316-Pontje.jpg
Het pontje Oude Wetering – Rijnsaterwoude

Nee, netjes de route blijven volgens die gepland was… even een klein stukje door Noord-Holland en dan de brug weer over bij Leimuiden. Om aan het juiste aantal kilometers te komen een kleine omweg aangebracht via Langeraar en na 28KM even een kleine pauze om een gelletje naar binnen te werken en wat te drinken.. ondertussen pakte ik maar even mijn telefoon om alles een beetje bij te lichten…

één ding zat mij de hele duurloop al wel dwars.. mijn Virtual Partner op de Garmin liep al de hele tijd voorop… ik moest nog 5KM lopen en dat irritante ventje had inmiddels al een voorsprong van 500 meter.. tijd om hem eens even een lesje te leren.


20090316-VP-voor.jpg
Al 28KM lang werd ik zwart gemaakt door mijn VP!
Foto ergens op internet gevonden


De rondjes van zo tussen de 5:40 en 5:30min/km moesten even plaatsmaken voor 4:57, 4:43 en 5:03min/km… toch wel even lekker om na 28KM even 3KM te versnellen en zo mijn VP eens even de oren te wassen!! Ik sloot de loop af met een voorsprong van 113 meter.. gna gna!

Ik kijk terug op een lekkere ontspannen duurloop in een prima hartslag. Jammer dat het erg donker was en daardoor de mooie plekjes van deze loop niet heb kunnen zien. Deze route wil ik nog wel een keertje lopen. Voor nu, kom maar op met de Marathon van Utrecht!


20090316-samenvatting-zwerfloop.jpg

TTSM data, klik hier

>