Het voelt niet lekker… mijn knie

Even de knie wat rust geven

Het is alweer een tijdje geleden… mijn laatste echte blogpost over een blessure (en dan bedoel ik niet het stoten van je knie tegen een tafel) gaat terug naar de marathon van Utrecht 2008. Hier moest ik toch echt een Did Not Start noteren door een verzwikte enkel op een dansfeestje. En nu? gaat de Be More Ultra Tour voor mij een fietstocht worden?

Mijn rechterknie is al een tijdje gevoelig. Niet echt een probleem want mijn rechterenkel is al 5 jaar gevoelig.. iets waar je oud mee kunt worden want bij het lopen heb ik er geen last van. Mijn knie was de laatste tijd, zeker na lange afstanden wat tja.. pijnlijk is niet het juiste woord.. “stekerig” misschien?
Vandaag zag ik allemaal hardlopers hun rondjes doen, veelal in lange tights en soms zelfs met jacks aan.. terwijl het 13 graden en heel zonnig was… kreeg het al warm bij het kijken erna. Ik wilde ook naar buiten, mijn rondje doen!

De 1,5 uur training op de planning had ik in gedachten al verkort naar een uur en in korte broek, shirtje met korte mouwen en zonnebril ging in naar buiten maar na een paar 100 meter voelde ik die lichte steek op bovenop mijn kniegewricht. Het lopen ging op zich wel goed maar helemaal lekker voelde het niet. Na 3KM besloot ik niet verder te lopen op de geplande 10KM route maar om te keren en 6KM vol te maken… grrrrr… niet fijn! Ik houd niet van blessures.. tja, wie wel eigenlijk?

Mijn reeds geplande fysio afspraak van donderdag probeer ik morgen te vervroegen. De Be More Ultra Tour komt er aan en het moet wel heeeeel raar lopen wil ik die 50KM van ‘mijn’ Alphen aan den Rijn naar Hilversum missen.. NO WAY! De donderdag bij Rinus is dan nog even onder voorbehoud maar wil wel heel graag even 15KM lopen in het donker… voorlopig staan mijn hardloopschoenen even in de kast. Wordt vervolgd

>