Een beetje te warm voor zoveel inspanning..

Heet… dat was het vandaag.. zeker om te hardlopen.. maar ja, omdat ik vanavond en morgenavond door andere afspraken niet kan hardlopen ben ik vandaag met collega Caroline naar JVC in Leiden meegereden om aan het eind van de middag naar huis te lopen. De temperatuur steeg gedurende de dag naar de 30 graden.. nu niet echt lekker een hardlooptemperatuurtje… Dan maar in een wat rustiger tempo lopen.

JVC Headquaters

Om 17:25 uur vertrokken vanaf het JVC pand richting Alphen aan den Rijn. Een rustig loopje over de Rijndijk richting Zoeterwoude Rijndijk en Hazerswoude Rijndijk, de Koudekerksebrug over en langs de ‘lage’ kant van de Rijn richting Alphen a/d Rijn. Totale afstand, volgens mijn Polarvriendje: 12,4KM, tijd: 1:04:43, gemiddelde snelheid: 11,5 KM/u.

Niet echt snel dus.. maar dat was ook niet te doen. De gemiddelde temperatuur tijdens het lopen was 29 graden.. op zich voelde het niet zo warm aan omdat ik de hele weg een pittige tegenwind had.. en dat is natuurlijk ook niet echt bevordelijk voor het tempo. Nou ja.. enige pluspuntje: de laatste keer dat ik vanaf JVC naar huis ben gelopen (november 2004) heb ik er 1:09:00 over gedaan.. en in mijn herinnering was dat in een snel tempo.. ahum.

Dit was, denk ik, de laatste training in de zomerwarmte. Morgen even lekker bijkomen in een strandtent met een lading JVC collega’s en vanaf maandag de drukke showdagen bij JVC.. hierover volgende week meer.

>