De 20 van Alphen in augustus – RR loopfeestje

Verjaardagen, het hoeft voor mij niet. Doe mij maar een hardloopfeestje… en zo was het idee voor een verjaardagsloop geboren. Morgen, 9 augustus ben ik eigenlijk jarig maar vandaag was het feest. In eerste instantie zag het er naar uit dat we met 10 lopers zouden zijn dus voor de zekerheid had ik de douches van AAV’36 geregeld maar door diverse omstandigheden moesten Esther, Triezz, Johan, John de Boer en Raymond afzeggen en bestond het hardloopclubje uit 5 hardlopers en waren de douches niet meer nodig. De lopers van vandaag: de bloggers/twitteraars Petra, Gert, John, de hardlopende schoenenmaker, vriendin (een misschien ook wel twitteraarster straks) Sylvia en ikzelf.

De RRfeest Runners: Gert - Petra - John en Sylvia. Voorop gids RR - Dresscode: wit

Even voor 14:00 uur vertrokken we met zijn 5’en voor een alternatieve 20 van Alphen over een veel mooier parcours dan de openingsklassieker van de wegwedstrijden die altijd begin maart wordt gehouden. De route ging bij mij de wijk uit richting de volkstuintjes aan De Ridderbuurt. Aan het einde hiervan pakte we een stukje weiland mee en liepen onder ‘het wapen van Alphen door’ en door ‘het bos’ van Alphen: Het Heempark. Hier had ik een paar dagen geleden een stukje ‘trail’ gevonden en natuurlijk moest dat even worden meegenomen.

Trailrunning in 0172

Er werd druk gebabbeld onderweg en de kilometers volgen voorbij. Langs de Zegerplas en de Sportlaan liepen we om AAV’36 heen richting de Oudhoornseweg om langs Oude Rijn te lopen. De feestlopers genoten zichtbaar van de leuke route en dat was mijn kado’tje om terug te geven aan ‘mijn’ runners. Via de Heimanswetering richting Woubrugge om een kleine fotostop te maken bij de molen. Een fietser schoot even wat plaatjes en probeerde ons gelijk te strikken voor zijn loopgroepje.. nee, dat gaat je niet lukken.

ik voel een liedje opkomen.. iets met 'daarbij...' en molen

Het tempo van zo rond de 10km/u was goed te doen. Gert had al heel wat kilometers in de benen deze week, Petra en John hadden vrijdag nog een halve marathon in Dalfsen gelopen maar iedereen wilde die 20KM volmaken. De route ging verder via het Paddegat, een meer in Woubrugge en zo weer terug naar Alphen aan den Rijn. Op 19KM gaf Gert aan dat hij eigenlijk nog wat wilde drinken. Al onze flesjes waren al leeg dus hij belde even aan en een vriendelijke mijnheer liet hem zijn bidon vullen onder de buitenkraan. De laatste kilometer maakte we rustig aan hardlopend vol en toen was het nog 900 meter naar huis. Lekker uitwandelen want de alternatieve 20 van Alphen zat er weer op.

Op 18KM langs de Heimanswetering

Thuis aangekomen wachtte nog een verrassing. John, de hardlopende boer en zijn sportieve vrouw Ans kwamen ook even op verjaardagsvisitie. John, die met een kuitblessure loopt durfde het niet aan om de alternatieve 20 van Alphen te lopen maar voor een feestje is hij blijkbaar altijd voor te porren. De lopers konden even een verfrissende douche nemen en onder het genot van een drankje, hapjes en later soep met broodjes (en wat sushi) sloten we het RRfeest om 20:00 uur. Ik heb supergenoten om mijn verjaardag op deze manier met jullie te vieren. Het was een mooie loop, prima weer, 21 graden in de zon, een leuke route, heel leuk gezelschap en een gezellig afterparty! Ans, Petra, Sylvia, Gert, John en John, dank voor jullie komst en natuurlijk dank aan Mrs. RR voor alles. Volgend jaar weer??Gemiddeld tempo: 5:54min/km

Alle foto’s vind je hier

>