Polar Wearlink borstband info
Zo doe je dat

Tijdens de Grote Bos Cross kreeg ik wat vragen over het vervangen van de batterij in de borstband van de Polar S625x: In tegenstelling tot de oude, stugge borstbanden, zijn de huidige borstbanden voorzien van een klep die je zelf kunt openen.
Het wisselen van de knoopcel gaat dus heel gemakkelijk. Je hebt nodig: een twee euromuntstuk en een kleine schroevendraaier. Als je band al wat ouder is doe je er verstandig aan de rubberen O-ring in het kapje te vernieuwen. Een nieuwe batterij (CR2025) is bij elke fotozaak voor een paar euro te koop.

Al eerder heb ik een post besteed aan communicatieproblemen van de borstband. De oplossingen die Richard en Linda toen al gaven werken goed.
1) De band strakker om je borst bevestigen en de contacten goed nat maken.
2) Het gebruik van geleidende gel op de huid geeft beter kontakt met de borstband. “Leen” even wat gel van je Fysio of via die in het ziekenhuis werkende kennis. Deze gel wordt vooral gebruik bij echografiën… misschien heb je binnenkort nog een afspraak op het ziekenhuis?

Ik heb sinds ik bovenstaande tips toepas geen problemen meer met de borstband en de verbinding met mijn horloge… eh.. hardloop-computer.

>