Agent RR

Zondag, duurloopdag. Om 21:00 uur vertrokken voor een duurloop van 2 uur. Bij het verlaten van de bebouwde kom van Alphen aan den Rijn viel het mij op dat een politiehelicopter rondjes vloog en regelmatig “hoverde” (stilhing) op de plekken waar ik liep.


Poli Heli
Hoveren boven Alphen aan den Rijn

Na 45 minuten liep ik vanaf Woubrugge richting Koudekerk. Hier loopt een heel smal fietspad, waar je eigenlijk bijna nooit iemand ziet. Vlak voor dat ik het fietspaadje opging passeerde een politieauto mij en ging, zo goed en zo kwaad als het kon, over het fietspad rijden. Toen ik zelf even later op het pad liep hoorde ik een motor achter mij, en jawel, een politiemotor. Even plaats gemaakt voor de diender op de motorfiets en weer verder met de loop. Nog geen 5 minuten later, weer een politiemotor die mij van achteren inhaalde. Ze reden allemaal een kant op die ik niet gepland had.. even wilde ik achter ze aangaan maar dat zou de route van 2 uur in de war gooien.

Ik sloeg links af van het smalle pad (voor de locals, de Mattenkade) waar je wat meer ruimte hebt. Na een kwartiertje kwamen opnieuw de politiemotoren van achteren. De laatste politieagent hield stil bij en sprak mij aan…


Politie!


-“Goedenavond mijnheer, heeft één van mijn collega’s u al aangesproken?”
-“Nee, mijnheer”
-“Ok, heeft u tijdens uw loop personen gezien? Wij zijn op zoek naar een man, normaal postuur, blond haar, pokdalig gezicht en gekleed in een wit t shirt”
-“Eh nee, ik ben al dik een uur onderweg vanuit Alphen aan den Rijn maar heb behalve jullie helicopter weinig anders gezien, zeker niet iemand die aan het signalement voldoet”
-“Duidelijk. Mocht u deze man zien… heeft u telefoon bij u?..”
-“Ja”
-“wilt u dan direct 112 bellen en ons de lokatie doorgeven waar u deze man gezien hebt? Wij willen hem erg graag terug!”

opsluiten

En daar ging hij weer. De witte muis met zijn blauwe zwaailichten. Inmiddels zag je overal mensen, achter de ramen, op straat met hun hondje die zo’n blik had van “ja maar ik ben net al naar buiten geweest” en op de fiets… veel drukker dan normaal. De weg terug heb ik flink om mij heen gekeken en dacht aan wat voor persoon men zocht. Het eerste wat bij mij opkwam was: “weer een TBS’er ontsnapt” en ik liep opeens niet meer zo ontspannen. Eenmaal in Alphen aan gekomen moest ik nog een half uur lopen. “Zal ik naar links gaan en dit stille pad langs slechts een paar huisjes pakken of loop ik door de stad…”

Door de stad!! Ik ben niet zo snel bang maar ik zal het gevaar ook niet opzoeken. Je maakt wat mee tijdens het hardlopen!

2:08 uur later was ik weer thuis. 21,2KM verder en 1754 Kcal lichter. Gemiddeld tempo 6:03min/km, gemiddelde hartslag, een mooie 137bpm.

Wat wel balen is, ik krijg die 21,2KM niet geupload naar de Nike+ site. Op één of andere manier wil mijn iPod, waarmee ik gisteren liep, geen contact maken met Nike+… Grrrrrrr


Probleem
grrrr… dit is niet leuk!

Ik sta eigenlijk op op de 5e plek met 54,65 km in de challenge

>