Nike+ SportWatch GPS

Vandaag stuurde Miss Nike herself, Léonie, een bericht op twitter over de Nike+ SportWatch met GPS en als (hardloop)gadgetman was mijn aandacht gelijk getrokken. Een mooie samenwerking van Nike met TomTom dus die GPS ontvangt zit wel goed lijkt mij. Het eerste wat opvalt is het display, groot en duidelijk afleesbaar. De drie knoppen aan de zijkant lijken mij makkelijk te bedienen. Het horloge heeft een ‘tapscreen’ om de verlichting te activeren en je laps markeren.Te gebruiken met en zonder de Nike+ sensor (in je schoen) en met de eind vorig jaar uitgebrachte Nike+ Polar HeartRate band. Uiteraard zijn je runs, met alle bijgehorende GPS data (route, snelheid, hoogte, afstand, etc) te uploaden naar de Nikeplus.com waar je data kunt delen via social networks, uitdagingen en doelen kunt instellen, voor jezelf, of met anderen. De SportWatch GPS heeft een geheugen voor 50 workouts. Genoeg om op te slaan voordat je alles doorstuurt naar Nikeplus.com. De USB connector zit aan het einde van de polsband, bij de sluiting. Ik ben benieuwd of dit niet slijtage-gevoelig is. De enige manier om er achter te komen is door de Nike+ SportWatch zelf uit te testen.. dus kom maar op Nike 🙂

Release datum: USA en UK 1 April, de rest van de wereld in juli. Verwachte verkoopprijs E 200,-

Nike+ SportWatch GPS - Ziet er mooi uit!

Het persbericht van Nike:

Nike introduceert in het voorjaar 2011 de Nike+ SportWatch GPS, een horloge dat dankzij een samenwerking met TomTom van hardlopen een compleet nieuwe ervaring maakt.

Het mooie, stoere en functionele horloge is gemakkelijk in het gebruik en staat in direct contact met www.nikeplus.com waar precies te zien is welke route is gelopen. De Nike+ SportWatch GPS is vanaf 1 juli 2011 te koop in Nederland.

Het horloge helpt om de beste hardloopprestaties te kunnen leveren, bijvoorbeeld door geluidssignalen tijdens een intervaltraining en de opslag van eerdere runs. Dankzij een overzichtelijk en duidelijk leesbaar scherm kunnen hardlopers ook tijdens het rennen alle nodige informatie zien. Zo wordt weergegeven hoe ver, hoe lang en hoe snel er al is gelopen en hoeveel calorieën er zijn verbrand tijdens de run.

Wanneer het horloge wordt aangesloten met Nikeplus.com is dankzij de ingebouwde GPS en de samenwerking met TomTom zichtbaar waar er is hardgelopen. Tijdens de run Gedurende het lopen slaat de nieuwe Nike+ SportWatch GPS informatie over de locatie op. Met slechts drie knoppen en een touchscreen is de informatie duidelijk en overzichtelijk, ook tijdens het rennen.

Tijdens het lopen werken de GPS-ontvanger en de Nike+ Sensor samen om zo de exacte snelheid en afstand op te kunnen slaan. Na de run Na het hardlopen kan de Nike+ SportWatch GPS worden aangesloten op een USB-poort. Vervolgens wordt de informatie overgezet naar www.nikeplus.com. Hier ziet de hardloper de route, het totaal aantal gelopen kilometers en snelheid van de meest recente run.

Voor de nieuwe Nike+ SportWatch GPS maakt Nike gebruik van de expertise van TomTom op het gebied van locatie -en navigatieoplossingen. TomTom is hiervoor de perfecte partner omdat het de leidende aanbieder is van navigatieproducten. De samenwerking met Nike is onderdeel voor TomTom, de Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen, van de strategie om zich te bewegen in de snelgroeiende sport en fitnessmarkt. De Nike+ SportWatch GPS ligt is vanaf 1 april al te koop in de Verenigde Staten en Engeland en is tevens verkrijgbaar via www.nikestore.com.

De USB connector in de polsband

Meer info, inclusief uitleg-video op de site van Engadget.com waar bovenstaande foto’s ook vandaan komen.

>