Internationale duurloop vanuit Noord Limburg

Dit weekend vierden we de verjaardag van Mrs. RR met een weekendje weg. De kortingsbonnen van de C1000 om voordelig een cottage te boeken in een centerpark kwam toevallig goed uit op dit verjaardagsweekend en zo konden we twee dagen doorbrengen in CenterParcs Het Heijderbos in Heijen, Noord Limburg.

Vrijdagmiddag, toen de kids uit school kwamen vertrokken we richting Heijen, net op de grens van Noord Brabant en Limburg maar ook op de grens van Nederland met Duitsland. Tja.. dan is de verleiding groot om een internationale duurloop te doen natuurlijk.

Vrijdagavond zijn we lekker uit eten geweest en de zaterdag stond in het teken van ontspanning in de Aqua Mundo. Luieren, zwemmen, wildwaterbanen, sauna, solarium-ligbanken, alles werd meegenomen. Om het gezin niet te veel te belasten met mijn hardloopverslaving had ik mijn spullen en wat te eten klaargelegd en stond zondag om 06:30 op. De keuze om in het kort te gaan was na één blik naar buiten omgeslagen. Zeikregen en koud. Dan toch maar in het lang en windjack aan. Reclectievestje, petje en knipperlichtje om en naar buiten.

De weg naar de Grens … inderdaad, de Grensweg

De nachtbewaker bij de slagboom van het park keek even op en zal vast gedacht hebben “wat een mafkees die nu naar buiten gaat”. Het park uit en op naar de grens. De route ging richting Siebengewald, klinkt Duits maar het is nog gewoon Nederland. Halverwege de Beltweg links af de, hoe toepasselijk, Grensweg op en na een paar honderd meter kon ik mijn eerste passen van dit jaar in Duitsland maken. De autobahn 57 over (het verlengde van de A77) richting het plaatsje Hassum.

Alles was nog in diepe rust hier bij de Schüle en de Feuerwehr van het plaatsje. Een automobilist was het eerste wat ik hier bij de buren zag. Aan de huizen te zien is het best leuk wonen in Hassum. Via de Hassumerstraße liep ik naar Hommersum wat tegen de grens van Nederland aanligt. Mijn aandacht werd getrokken door een mooie kerk met een begraafplaats erom heen. Toen ik er aankwam bleek de kerk wel een een heel toepasselijk pad te liggen: “Pfarrer Meyer Pfad”

Mijn eigen pad in Duitsland 🙂

De route ging verder richting de grens en het ging tot nu toe vlekkeloos met het lijntje op mijn Garmin Forerunner 310 maar opeens hield de weg op. Hier moest even de afstandmeten.nl app er aan te pas komen om de route die ik op die site had gemaakt te controleren. Via een binnendoorweggetje langs een oude grensslagboom kwam ik weer aan op de vervolgroute in Nederland richting Ottersum. Eerst nog een stukje lang door Looier Heide. Over de rivier de Niers door de dorpskern in Ottersum. Een bejaarde man die zijn hondje uitliet zei in Limburg accent dat het geen weer was om buiten te lopen. Mijn antwoord in Randstad accent was duidelijk: “ik ben hier op vakantie en dan moet ik gewoon even lekker lopen, weer of geen weer” 🙂

Mooi lopen langs de Niers, een zijrivier van de Maas die tot ver in Duitsland loopt

De Niers weer over richting Gennep en hier was het mooi lopen op de Niersdijk. Een mooi stukje Limburg om van te genieten. Dat het de hele weg al regende kon mij niet zoveel boeien, hardlopen doe je gewoon altijd, op het weer kun je je kleden. Gennep weer uit en via de Heijensweg weer richting het Heijderbos. Onderweg ben ik nog drie hardlopers in Gennep tegengekomen, toch nog meer mafkezen die in de regen gingen buitenspelen. De laatste 3KM had ik bewaard als toetje. Door de bossen van de Looier Heide weer terug naar het park. Ook hier nog even twijfel of ik het pad in het bos goed volgde en dan is de route op je telefoon controleren wel zo fijn.

Door de herfstkleuren terug naar Het Heijderbos

Na 24,5KM en 2:30uur later kwam ik weer aan bij ons tijdelijk huisje en kon terugkijken op een geslaagde duurloop door Nederland en Duitsland. Dit zijn toch wel hele leuke kado’tjes voor een hardloper. Een geslaagd weekendje weg!

RR op pad in Noord Limburg


>