IJspret .. nou ja, soort van dan…

Meerdere bloggers hebben er al aandacht aan besteed, zoals Martine, Pim en JeeWee. Vandaag doe ik ook maar even een poging… maar wat is ijspret zonder schaatsen? Op nieuwsjaardag ging ik op marktplaats.nl op zoek naar schaatsen voor Michelle en mij. IJshockeyschaatsen in mijn maat had ik snel gevonden in Alphen en diezelfde avond nog op gehaald. Voor Wouter vond ik gisteren bij de plaatselijke fietsenmaker /schaatsenhandelaar van die dubbele onderbind ijzertjes.


Wouter op het ijs
Wouter’s eerste schaatspogingen

Voor Michelle kwam hulp uit onverwachte hoek. Claudia bleek nog schaatsen van haar dochter Joyce over te hebben. Michelle en ik waren daarom gisteren nog even op bezoek bij deze zeer snelle dame, die overigens, ondanks haar zware keelpijn, weer redelijk kon kletsen. Michelle werd op een gegeven moment blijkbaar gek van onze hardloopverhalen samen en ik werd door haar nog net niet naar mijn auto gesleurd… dank je wel voor de schaatsen Claudia! (en de heerlijke koffie Nespresso)


fam Meijer op het ijs
3 van de 4 Meijertjes op schaatsen

Vandaag het ijs op, met kids en stoel. Na 25 jaar stond ik weer op schaatsen.. raar gevoel, 6 jaar geleden heb ik nog wel een skatecursus gevolgd maar schaatsen.. nee, de techniek ervan was ver te zoeken maar met de stoel ging het best goed, en Wouter vond het allang best, hij ging lekker op de stoel zitten en liet zich vooruit duwen.

Nee, schaatsen is niet mijn ding, ik heb duidelijk wat hulp nodig om dit onder de knie te krijgen… en daarbij, schaatsen met mijn enkels is niet verstandig, zeker niet na mijn enkelblessure van vorig jaar… Nee, hardlopen gaat mij beter af! Vanavond een rustig rondje van 45minuten (8,3KM, 5:30min/km, 137bpm) op gevoel langs de Heimanswetering. Morgenavond de eerste lange duurloop (2 uur) na de Purp marathon.

>