Virtual Partner op de Garmin

Emile vroeg in het bericht over de Kenwoodrun hoe ik mijn beoogde eindtijd heb ingesteld op de Garmin.

Het is één van de basisfuncties van de Forerunner en wellicht al bekend bij de gebruikers maar voor de paar die het nog niet weten en natuurlijk iedereen die overweegt een Forerunner aan te schaffen.. daar komt ie:


Virtual Partner op de Garmin
Instelscherm voor afstand en tijd
In dit voorbeeld de 10 Engelse Mijl in 1:13:00

Selecteer via de modeknop (linksonder):
Training / Workouts / Quick / Dist & Time

Je komt dat in bovenstaand scherm. Selecteer met de entertoets een vooringestelde afstand (1M, 5KM, 5M, 10KM, 10M, 1/2 Mararthon, Marathon) of andere afstand via de “custom” functie en voer daarna met de pijltjestoetsen de door jou gewenste eindtijd in. De Garmin zal nu zelf in het vakje “Pace” het juiste tempo aangeven in minuut per kilometer. Als “Done?” zoals hierboven opgelicht is druk dan op Enter.

Begin je training of wedstrijd en druk bij de startlijn op de start/stop knop…


Op het basisscherm wat je nu in beeld komt zie je de nog te lopen afstand en het tempo van je nu doet. Zo kun je makkelijk in de gaten houden of je de juiste snelheid hebt.


Afstand en tempo
Afstand en temposcherm, duidelijk en helder

Met de pijltjestoetsen kun je door de diverse schermen heen bladeren. Een handige hierin is het Virtual Partner scherm. Via twee poppetjes kun je zien hoeveel meter je voor- of achterop je schema ligt. Ga je te langzaam dan worden de meters met een zwarte achtergrond weergegeven… speed up dus!


Ready?? loop je VP eruit!
Je V.P. staat ook nog stil.. hup hup.. druk start/stop en loop!

Na het bereiken van je afstand zal de Garmin automatisch de tijd stoppen en de melding krijgen hoe je het hebt gedaan… als het je dag is zie je “You Win!” anders wordt het “Virtual Parter Finished”… nog net geen “Better luck next time”…

Controleer voordat je deze functies gaat gebruiken of je Virtual Partner aanstaat. Ga hiervoor weer het menu in via:

Mode / Training / Training Options / Virtual Partner


VP aan!
Druk op enter en zet je Virtual Partner op ON

Tip: Zet je autolap functie aan. Via deze functie wordt je elke kilometer gewaarschuwd wat je tempo is geweest van de zojuist gelopen kilometer. Ook is dit handig na afloop, elke kilometer wordt als lap weergegeven in je computerprogramma(‘s)

Mode / Training / Training Options / Auto Lap

Zet de “Auto Lap Trigger” op By Distance en “Lap at” op 1 Kilometer.

Succes!!

>