Op zoek naar een hardloop SMA

Een sportkeuring is geen overbodig luxe voor een sporter, ook hardlopers zouden zich regelmatig moeten laten keuren om er zeker van te zijn dat je waardevolle sportlichaam in orde is. Een (twee) jaarlijkse sportkeuring bij een Sport Medisch Adviescentrum wordt in de meeste gevallen door je verzekering gedekt dus dat zou ook geen reden moeten zijn om het niet te doen.

Uw webmaster moet echter eerlijk bekennen dat ik in 2005 voor het laatst een keuring heb gehad. Hoog tijd om mij weer eens binnenstebuiten te laten keren. De keuring in 2005 werd afgenomen op de afdeling sportgeneeskunde van het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Lekker dichtbij maar één probleem:


loopband test

Ik wil graag een inspanningstest afleggen op een loopband en niet, zoals bij de meeste SMA’s, op de fiets. Mijn loopcoach Rob is ook zeer geinteresseerd in de resultaten op de loopband, zeker om te zien hoe mijn maximale hartslagwaarden zijn veranderd. De vraag vanavond is dan ook heel eenvoudig: Wie van jullie kan mij een Sport Medisch Adviescentrum adviseren waar de hartslagwaarden worden bepaald aan de hand van een inspanningstest op een loopband? Thanks!

>