De Halve van Den Helder – Het Napoleon jaar!

Vanavond even een promotieblogje voor een leuke en bijzondere Halve Marathon:

Vorig jaar was de eerste editie van de Halve Marathon van Den Helder, dit jaar ben ik erbij om eens te kijken waar Napoleon 200 jaar geleden ook rondgelopen* heeft. In Den Helder kun je kiezen voor de 21,1KM wedstrijdloop of de 13,7KM prestatieloop.

De Halve van Den Helder - Een mooie Halve Marathon

Halve marathon in vestingstad Den Helder.

Op 10 april 2011, de 2e zondag van de maand, gaat de tweede editie van de Halve van Den Helder van start. De lopers zullen langs en door de forten van Den Helder lopen. De organisatie van de 2e Halve van Den Helder is in handen van de Stichting Loopevenementen Den Helder. De Halve van Den Helder wordt jaarlijks georganiseerd in het tweede weekend van april.

Dit relatief jonge evenement trok in haar eerste editie meer dan 550 deelnemers en heeft de potentie om uit te groeien tot een mooi evenement voor Den Helder.

Ook voor de tweede editie is Willemsoord de start en finish van alle afstanden. In gebouw 60 of de bazar is omkleed gelegenheid, de douches van het Koninklijk Instutuut Marine zijn weer voor de deelnemers te gebruiken. Na de start gaat het Den Helder uit waar langs, door en over de forten en linies van Den Helder gelopen zal worden. Na het passeren van fort Kijkduin lopen de deelnemers langs over de Zeepromenade weer richting de finish.

Den Helder heeft jarenlang een halve marathon gehad op Koninginendag deze werd later verplaatst naar het begin van de herfst. Helaas zijn beide lopen een stille dood gestorven. In 2008 waren er drie enthousiaste hardlopers die vonden dat de halve marathon weer moest terugkeren in Den Helder. Om zo objectief mogelijk te werk te gaan is de Stichting Loopevenementen Den Helder opgericht.

Na een intensieve voorbereidingsperiode is op 11 april 2010 de eerste editie van de “Halve van Den Helder” van start gegaan. De eerste editie kenmerkt zich vooral door een straffe noord oosten wind hierdoor hadden de deelnemers het traject over de Helderse Zeepromenade wind tegen. Na de finish klinkt er door de deelnemers een positief geluid over de organisatie, een leuk afwisselend parcours, een goede verzorging onderweg en een prettige sfeer.

Voor 2011 heeft de Stichting het evenement omgedoopt naar “Halve van Den Helder Loopweekend”. De organisatie heeft op de zaterdag voor het hardlopen een wandeling gepland, de wandelaars lopen nagenoeg dezelfde route als de hardlopers alleen onderweg worden zij getrakteerd op kunst en cultuur langs de route. Met deze uitbreiding hopen we een nog breder publiek naar Den Helder te trekken.

Schrijf je dus snel in en ik zie je zondag 10 april in Den Helder!

Onderweg in Den Helder - Foto: www.HalvevanDenHelder.nl

*Op 15 oktober 2011 is het 200 jaar geleden dat Napoleon Den Helder bezocht voor een inspectieronde langs wat de verdedigingslinie van Den Helder moest worden. Hij gaf de rijksbouwmeester Jan Blanken Jansz opdracht om de grootste marinewerf van Nederland te bouwen en tegelijk werd de stelling Den Helder aangelegd

>