Nachtklus en BBQRRun

Afgelopen weekend was een bijzonder weekend. Het begon vrijdagavond al. Mijn atletiekclub AAV36, was vrijdag t/m zondag het ‘strijdtoneel’ van de Nederlandse Kampioenschappen Junioren. Op diverse atletiek onderdelen was de Nederlandse topjeugd goed vertegenwoordigd. Dapne Schippers van Hellas (Utrecht) liep een supersnelle 100 meter in 11,13sec. Als ze zo doorgaat zal ze binnenkort, als senior, het 15 jaar oude record van Nelli Cooman van 11,08 breken. Ook onze ‘eigen’ Dagmar Smit viel in de prijzen. De snelle AAV’36 atlete pakte het brons op de 1500m in een tijd van 4:46,19.
Met zo’n topveld aan deelnemers is er veel geavanceerde apparatuur nodig die ‘s nachts niet allemaal kan worden opgeborgen vandaar dan er bewaking werd ingezet om het clubterrein te beveiligen tegen indringers. Frank, beter bekend als FrankRoadRunner zou die avond gaan waken met hond… het ‘salaris’ wat die avond verdiend zou worden wordt overgemaakt naar Tref en co en komt dus ten gunste van de Roparun. Mooie actie van Frank!

Frank's ogen alleen al zijn al Killing!

Nu had Frank geen hond maar wel een Tref en Co maatje die heb bij zou staan die avond… yep, mijn persoontje. Toen zo rond 23:00 uur de laatste NKJ crewleden waren vertrokken sloten Frank en ik de hekken en begonnen onze rondjes over het terrein. Die nacht hebben we flink wat 400’tjes (op en buiten de baan) gelopen, nou ja, gewandeld, terwijl diepzinnige gesprekken werden afgewisseld met grote onzin. Het weer was goed en dat maakte het bewaken ook nog leuk en ik kon het niet laten om op een belachelijke tijd toch een snel rondje over de baan te doen. Weinig anderen kunnen zeggen dat ze om 03:06 uur op de baan bij AAV36 hebben gelopen nietwaar?

Mafkees om 03:03 uur

Zo rond een uur of 5 werd het weer licht en onze aanwezigheid op de baan was niet voor niets. Een indringer hebben we van de baan verdreven maar daarvoor moeten we wel flink tempo maken, die kleine boef was heel snel maar we kregen ‘m te pakken, die veldmuis! Om 07:00 uur liep het alweer aardig vol met NKJ officials en konden wij onze nachtklus afsluiten. Een mooie avond in goed gezelschap… of kwam dat door het slaaptekort 🙂

Eenmaal thuis een paar uurtjes slaap gepakt want ‘s middags liep het RR-HQ vol met twitterende hardlopers en/of BBQ’ers. Door het verschuiven van twee afspraken en de spontane aanmelding van een triatlete uit het Brabantse land hadden we deze keer geen duoloop maar een kwartetloop. @PascalWolf, @RunSylRun en @TheRunningGirl werden door mij getrakteerd op een leuke loop van 23KM terwijl @CisWolf, @Pieterman en @Plieppie achterbleven en de BBQ inclusief lekkere hapjes in gereedheid brachten. Het weer was van regenachtig inmiddels opgeklaard en zo liepen we met z’n viertjes in het zonnetje richting Woubrugge. Langs het Paddegat en via Ofwegen werden de hardlopers getrakteerd op mooie plekjes in het Groene Hart. Het tempo was ontspannen en konden onderweg regelmatig van looppartner wisselen en kon ik weer even bijkletsen met Jolanda die ik sinds ons “Scheveningen – Zandvoort avontuur” niet meer gesproken had. Met Pascal en Sylvia is het overigens ook altijd leuk lopen.

De BBQRRun Runners - een bont gezelschap

Bij het 14KM vroeg ik aan de lopers: “rechtdoor voor 19KM of rechtsaf voor 23KM” Pascal riep zonder er bij na te denken: “23” … gelukkig was de rest er mee eens en na een kleine tussenstop liepen we via het Spookverlaat terug richting Alphen aan den Rijn. Grappig om te zien hoe hardlopen met andere runners de kilometers voorbij laten schieten. Na 2:12 uur hadden we de 23,3KM erop zitten en konden we thuis aan de sportdrank en al dan niet gemend douchen.

Het was weer een mooie hardlooproute

Een drukke bedoeling bij Foursquare venue RR-HQ, want behalve 7 tweeps liepen er ook nog 6 kids en een hond rond. Gelukkig had iedereen het naar zijn/haar zin en liet met zich het BBQ vlees en vis goed smaken. Zo rond 22:00 uur vertrokken de bezoekers weer richting het zuiden, noorden en westen en spraken we met elkaar af dat we dit vaker moeten doen! Ik zeg: Goed plan!

Data: 23,3KM, 2:12uur, gemiddeld tempo: 5:40min/km, HF 136bpm,>