Sunrise Run 2 en Saucony Kinvara 3

Het vroeg starten van mijn wekelijkse duurloop op zondag bevalt goed. Vorige week probeerde ik het uit om voor zonsopgang naar buiten te gaan en daarmee weer op tijd thuis te zijn. Voordeel is dat ik nog de hele dag voor mij heb want normaal gesproken slaap ik zondag uit tot zeker een uur of tien. De duurlopen doe ik meestal laat op de avond maar zo vroeg lopen heeft ook wel iets. Nadeel is dat ik wel een ‘trigger’ moet hebben om zo vroeg te kunnen lopen. Vorige week was dat een 33KM run met een stuk ‘onbekend gebied’. Deze keer gooide ik een verzoekje op twitter voor een loopmaatje.

Dit was tijdens de pauze van mijn nieuwe uitdaging. Ja, ik ben weer de schoolbanken in gestapt. Via mijn atletiek vereniging volg ik de Looptrainer 2 cursus. Deze opleiding, gegeven door de atletiek unie, bestaat uit 5 workshops waarvan de eerste 2 dit weekend zijn gegeven. Na de opleiding zal ik in staat zijn, althans, daar ga ik vanuit, de looptrainers te assisteren. Ik zal daar binnenkort wat uitgebreider over schrijven.

Op mijn oproepje kwamen een aantal reacties, waaronder die van Raoul. Nu gaat deze ultraloper vaker vroeg op pad maar Apeldoorn is iets te ver weg. Een andere reactie kwam van Claudia. Zij woont 15 minuten rijden van Alphen aan den Rijn dus dat is beter te doen. Ze stelde voor om een Sunrise Run te doen in de duinen en over het strand in de omgeving van Noordwijk/Zandvoort. Mijn voorgestelde start van 06:45 uur was wel wat vroeger dan normaal voor haar zondagse duurloop maar toen ik beloofde niet te toeteren of aan te bellen hadden we een deal.

Op de afgesproken tijd stond Claudia al klaar in haar hardloopkleding en stapte bij mij in de auto. 15min later kwamen we aan bij de Langevelderslag. Grappig om te zien dat er zo vroeg op zondag al auto’s staan geparkeerd van wandelaars met of zonder hond. Wij waren de enige (gestoorde) hardlopers die zo vroeg op pad gingen. Ik twijfelde even of ik toch een lange tight en een jasje aan moest doen maar ik nam de gok om toch in het kort te lopen en vond een thermoshirt en daarover een lange mouwen shirt voldoende. Die gok bleek later ook een goede keuze te zijn.

De duinen bij de Langervelderslag - Uitzicht op de golfclub van Noordwijk

Claudia was de gids van die dag en ze nam mij mee over een groot gedeelte van de Full Moon Trail Run die zijn een paar weken geleden organiseerde. Via de duinen kwamen we op een hoog punt aan met uitzicht over de omgeving. Mooi om te zien, deze schitterende hardloop omgeving. Claudia en ik hadden elkaar al een tijd niet meer gesproken, bij wedstrijden kun je ook niet uitgebreid kletsen dus nu konden we die ‘schade’ even inhalen. Dat was leuk om te doen en al babbelend liepen we met een lekker tempo (5:21 gemiddeld) richting het strand. Claudia vertelde dat ze even de weg kwijt was maar het strand was een prima focuspunt. Zolang we daar heen liepen ging het goed 🙂

Na ongeveer 5KM lopen waren we op het strand. Windje mee richting Zandvoort, lekker! Het lopen langs de waterlijn heeft ook een nadeel: muien (watergeulen). Claudia zei: “als het zou regenen (die bleef gelukkig uit) zouden we ook natte voeten hebben, dus we gaan desnoods wel door het water heen”. Gelukkig konden we over de meeste muien heenspringen dus geen koude voeten. Op 13KM passeerde wij weer de Langevelderslag. Even rekenen… nu nog 6KM doorlopen en dan het strand af en via de duinen terug om de geplande 25KM vol te maken.

De regen bleef steken boven de Noordzee

De terugweg door de duinen ging tegen de wind in en was ook wat drukker. Veel fietsers waren nu wakker geworden en ook zagen we wat hardlopers die aan hun training begonnen… en wij.. wij hadden al bijna onze 2:14 uur erop zitten. Aangekomen bij de auto vroeg Claudia of we de 25KM moesten volmaken. hihi, normaal gesproken ben ik het type om een rond eindgetal te maken… Dus na een rondje over het parkeerterrein tikte ik 25,00KM af op mijn Garmin. Claudia had een paar plakken paasstol meegenomen, dat ging er wel in na deze training!
Het was een leuke en gezellige SunRise Run. Dit soort lange duurlopen zijn toch wel erg leuk om met een hardloopmaatje te doen. Dank je Claudia en graag tot een volgende keer!

Data: 2:14 uur, 25,00KM, gemiddeld tempo: 5:21min/km, gemiddelde hartslag: 145bpm. Route: zie onderaan dit bericht.

Dit bericht sluit ik graag nog even af met een leuke teaser!Vorige week ontving ik de Kinvara 3 van Saucony. Een twitterberichtje hierover maakte een hoop los. Behalve dat deze nieuwe hardloopschoen met minimale demping (4mm) er erg goed uit ziet is het ook nog eens een model die nog niet in de handel verkrijgbaar is. Een leuke primeur dus. Grappige reacties als: hoe kom je daar nu aan, jij geluksvogel en normaal jaloerse tweets hihihi.. Nu ben ik dit soort schoenen niet gewend. Ik moet duidelijk wennen. De Kinvara 3 is door zijn Flexfilm techniek heeeeel licht en als ik er op kan lopen zou dat een mooie wedstrijd schoen kunnen worden. Woensdag doe ik ‘m aan naar AAV’36. Zo pak ik de demping van de baan mee… eens (laten) kijken hoe mijn voeten hierin staan. De verbeterde hak klinkt goed, zeker voor mij als haklander 🙂 – Kijk maar eens naar de video. Dit verhaal krijgt dus zeker nog een vervolg!

Dit zijn leuke berichten 🙂De route van de tweede SunRise Run

>