SunRise Run / Sinner Sport-Tech Series Raptor

De road naar Rotterdam gaat voor mij natuurlijk ook nog gewoon door.. ja, je leest het goed. Ik ga weer een marathon voor de tweede keer lopen. Na de herhaling van de Berenloop, Purmerbos Marathon gaat nu ook mijn 2e marathon (2007) in herhaling, deze keer voor een haasklus dus geen sub 3.. daar wacht ik nog even mee. Nu de drukte van de 20 zo goed als af is gesloten moeten de duurlopen ook weer worden opgepakt. Voor afgelopen weekend stond een 3 uur loop in de planning. De dag ervoor liep ik al met het idee om eens een keer heel vroeg te gaan lopen. Iets wat ik eigenlijk niet kan.. tenzij ik in een onbekende omgeving ben.

Rietveld en Klein Giethoorn in Hazerswoude Dorp

Wat doe je dan? Juist, je zoekt uit de omgeving hier stukken op waar je nog niet eerder gelopen hebt.. best lastig want ken al heel veel paden in een straal van 20KM. Zaterdagavond toch maar even lopen stoeien op GarminConnect en een route gepakt in Hazerswoude Dorp waar ik mijn voetstappen nog niet had gezet. En ja, als er iets in mijn kop zit moet dat ook gebeuren. Ik kon om 05:00 uur al niet meer slapen maar wilde toch wachten tot het licht was. 06:00 uur opgestaan, bak kwark met banaan naar binnengewerkt, niet het bakje overigens, en loopspul aangetrokken. Om 06:45 uur was het een mooie tijd om te vertrekken, zo’n 20 minuten voor zonsopgang. Het was heerlijk loopweer.. nog wat fris maar dat zou snel veranderen. Ik had een headsetje meegenomen maar die liet ik in mijn zak zitten. Het was geweldig.. heerlijk stil buiten, hier en daar een fietser die thuis kwam van stappen of de nachtdienst.. althans, zo leek het.. en verder niemand. Alleen de vogels om je heen, wat eenden die al aan het spelen waren en de zon die langzaam opkwam.

Het Papenpad in Hazerswoude

Bij het spookverlaat, een weg door de weilanden van Alphen aan den Rijn sloeg ik halverwege linksaf richting het Papenpad. Niet veel breder dan 1 tegel en hier en daar met een hekje waar je overheen moest klimmen. Dit was op en top genieten. Via dit pad kwam ik uit bij de Rietveldsemolen (zie hierboven) en het Pad van Meurs. Later herinnerde ik mij dat ik hier heel lang geleden nog een keer gevaren heb. Je kunt hier kleine roeibootjes huren en “Klein Giethoorn” ontdekken. Inmiddels was de zon lekker gaan schijnen en de eerste wielrenners kwam ik tegen. Via Boskoop doorgelopen en een stuk van de Midden Nederland Fietsroute gepakt. Na een kilometer of 24 afgebogen naar de Dammekade, alweer zo’n mooi hardloopstukje. Je waant je echt op hardloopvakantie in je eigen omgeving. Via Bodegraven en Zwammerdam weer terug naar Alphen a/d Rijn en bij 29KM was het weer bekend terrein en besloot ik maar een muziekje op mijn oren te zetten en de 33KM vol te maken.

De Dammekade - heerlijk lopen hier

Even na 10:00 uur was ik weer terug. 33KM op de teller met 5:43min/km en een gemiddelde hartslag van 138bpm. Eigenlijk mag deze niet hoger dan 135 zijn (Z1 zone is 125-135) maar ach.. ik heb wel weer genoten… en durf het bijna niet te zeggen… maar zo met dit mooie weer zou ik het eigenlijk vaker moeten doen… zo vroeg op pad!

Leuk om even te vermelden is dat ik, nu het weer lekker zonnig wordt, loop met de Sinner Raptor uit de Sport Tech series. Echt een heerlijke bril. Hij weegt bijna niets en blijft daardoor goed zitten. Meeste brillen ‘hobbelen’ hinderlijk omhoog maar de Raptor niet. De glazen kleuren mee naar mate er meer licht op valt. De anti-slip neussteun is verstelbaar waardoor hij comfortabel draagt. Nog even een stukje over de speciale Trans+ lens:
Voor buitenporters heeft Sinner de ideale lens ontwikkelt. De Trans+ lens is een fotochromatische lens die van kleur verandert met de hoeveelheid invallend licht. Bij weinig licht is de lens oranje van kleur en bij meer licht wordt de lens rookgrijs. Dit is bijzonder prettig in het Hollandse klimaat waar wolken plots voor de zon kunnen schuiven en net zo snel weer verdwijnen. De lens verandert continu met de omstandigheden mee en kan binnen 8 seconden veranderen licht naar donker. De oranje lens geeft een verhoogd contrast en de donkere lens beschermt je tegen de zon. De lenzen bieden uiteraard 100% bescherming tegen alle schadelijke UVA, UVB en UVC straling.

Sinner Sport Tech Raptor

Laat de lente dus maar komen!! Meer info over de Raptor lees je op www.zonnebrillen.com of hier over de Sport Tech Serie>