Vakantie-update (slot) / Forerunner 405 Ant Agent problemen

Dit is mijn laatste berichtje vanaf PonyParkCity… zoveel is er niet meer te melden.. Michelle vermaakt zich prima met haar Pony Vikkie en Wouter vindt de zandbakken hier geweldig maar papa en mama hebben het wel een beetje gehad inmiddels. Gisteren weer een bezoekje aan het attractiepark Slagharen en het zwembad aldaar.. alhoewel het buiten ook prima weer was voor een duik in het regenwater.


20090729-regen-slagharen.jpg
fris dansje in de regen

Het lopen gaat ook nog steeds volgens schema en gisteravond was het tijd voor een snelle training: eerst 30 min Z1 en daarna 3 x 10 min Z3 met 5 min Z1 herstel. Een stukje vanaf PPC is een mooi stuk groen, het Colenbrandersbos. Vanaf PPC 4,5KM lopen naar de weg door het bos maar… geen bos… gelukkig kwam er een hardloper vanaf een zijweg en ik besloot even bij hem aan te haken. De hardloper, Gert, vertelde dat ik op je juiste weg was en nog een stukje door moest lopen om het bospad te bereiken. Altijd handig om even wat tips van een locale loper te horen. Dank je Gert. We hadden even een gesprekje, over natuurlijk, hardlopen en daarna sloeg hij af voor zijn rondje en was ik bijna bij het bospad aangekomen en zo kon ik mijn snelle Z3 stukken beginnen.


20090729-boshardenberg.jpg
Door de bossen van Hardenberg

Het stuk door het bos ging lekker maar iets te enthousiast..

Ik was een beetje te ver doorgelopen en had mijn afslag naar Collendoorn (PPC) gemist.. in plaats daarvan was ik alweer bijna in het centrum van Hardenberg aangekomen. De training is daardoor een kwartier langer geworden maar ach.. wat extra kilometers in een onbekende omgeving is altijd leuk. 17,7KM en 1:30 uur later was ik weer terug bij onze Ranchhouse. Gemiddeld tempo: 5:02min/km, de 3 x 10min gingen in: 4:15, 4:28 en 4:08min/km.

Voor vandaag had ik een dagje varen in Giethoorn voorgesteld maar Michelle wilde niet van Vikkie weg… en Wouter wil al heel lang naar het Verkeerspark in Assen… de dames bleven rondom het huisje en de mannen vertrokken richting Assen


20090729-wouterinauto.jpg
Wouter in zijn element

Het verkeerspark is een leuk uitje. De kids mogen een verkeersexamen afleggen en krijgen een rijbewijs mee waarmee ze, volgens de hoofdagent van het park, ook in papa’s auto mogen rijden… De auto’tjes zijn al wat gedateerd maar dat maakt de kids niets uit. Gelukkig was het vandaag een zonnige dag middag en dat maakte alles weer een beetje goed.


20090729-autosassen.jpg
het wagenpark voor de examenkandidaten

20090729-verkeersinfarct.jpg
…en een verkeersinfarct in Assen…

Wouter is totdat het park dichtging (17:00 uur) gebleven en toen we haar ons huisje reden vroeg hij welke dag het was. “Woensdag Wout, vrijdag gaan we alweer naar huis” waarop de kleine man zei: “De tijd gaat wel snel als je lol hebt…”

—-
Dan nog even dit: In mijn vorige berichten meldde ik dat er wat problemen waren met het binnenhalen van de trainingen via ANT agent. Het uitzoeken van dit probleem is wat lastig als je geen snel internet hebt maar gelukkig zijn er genoeg hardlopers die elkaar helpen. Patrick en Marie José van Nuts for Sports hebben hetzelfde probleem en ook de oplossing. De laatste update van ANT Agent levert de nodige problemen en het is dus verstandig om de vorige versie (2.2.1) terug te zetten op je computer. Alle info lees je op het Nuts voor Sports blog. Thanks Marie José & Patrick, ik heb mijn trainingen allemaal kunnen binnenhalen met jullie oplossing.


20090729-update-uit.jpg
Vergeet niet de auto-update setting uit te zetten

Volgende update a.s. vrijdag of zaterdag, gewoon vanuit Alphen aan den Rijn. Als ik weer thuis ben zet ik alle trainingen in GarminConnect. Het uploaden is een beetje lastig via mijn foon…

>