Nieuwe Nimbus – Hartslag – Ambulance

Behalve de Nike LunaRacer is mijn schoenenkast uitgebreid met de nieuwe uitvoering van de Asics Nimbus 10


Nimbus 10 Rood
Mijn nieuwe Asics Nimbus 10, met dank aan La Foot in Hilversum

Mijn oude Nimbus 10 hebben 1128KM op de teller staan en zijn nu echt wel een beetje op. Mijn nieuwe, deze keer rode, Nimbusjes hebben hun vuurdoop gehad bij de 5KM wedstrijd afgelopen zaterdag en vandaag moesten ze mij voor het eerst naar JVC brengen… en ook weer naar huis aub. Mijn rechterenkel blijft een zwak punt van mijn hardloopgestel, zeker als ik geen demping meer in mijn schoenen hebt. Met mijn nieuwe Asics voelt het allemaal weer een stuk beter aan maar de enkel blijft gevoelig… in de gaten houden dus…

De opdracht vanochtend was, zoals altijd op donderdagochtend van coach Rob, om in Z1 te blijven, dus onder de 140bpm. Eigenlijk wil dat nooit lukken ‘s ochtends maar vanochtend heb ik daar eens goed op gelet en de hartslagwaarden worden steeds leuker: kijkt u even mee naar het verloop van de laatste 3 maal voor deze 1087Kcal, 13KM loop:

07-01: 151bpm, 5:47min/km
05-02: 143bpm, 5:47min/km
19-02: 138bpm, 5:44min/km

Vandaag dus een prima hartslag en dat weer op alleen een halve liter Capina drinkontbijt, deze keer met aardbei, banaan en kiwi. Ook grappig: bij aankomst bij JVC zei collega Bianca verbaasd tegen mij: “Je bent niet eens buiten adem… ” hihi


JVC pand
Eindpunt voor de ochtend en vertrekpunt van de middag

maar wat doet ambulance dan in de titel hoor ik je afvragen..


De terugweg van JVC liep ik via Leiderdorp langs de Oude Rijn. Na een minuut of 20 zag ik wat auto’s in beide richtingen stil staan op de weg en op de stoep lag iemand. Voor mijn gevoel was er net iets gebeurd en wilde even polshoogte nemen.

Op de stoep lag een bromfietser, een jongen van ik schat een jaar of 17. Hij had zijn helm nog op en was gelukkig nog bij kennis. Hij was met zijn voorwiel tegen een stoeprand gereden en vloog door de lucht tegen een laag muurtje aan. Hij had veel last van zijn rechterarm. Ik vroeg er al iemand 112 had gebeld en ondertussen kwam een buurtbewoner met een deken en een paraplu aangelopen. Een vrouw zat al naast de onfortuinlijke bromfietser en samen stelde wij hem gerust tot dat de ambulance arriveerde. De ambulance was binnen 10 minuten op de plek. Ik vertelde aan de hulpverleners wat er gebeurd was en zij namen de bromfietser onder hun hoede. Gelukkig viel het allemaal wel mee, de jongen kon, na controle, lopend ambulance in en ik, inmiddels al afgekoeld ging snel weer in rap tempo verder met mijn 13KM loop om op te warmen.


ambulance
Links de bromfiets met de berijder in de ambulance

Zo zie je maar weer… je maakt altijd wel wat mee als hardloper…

>