Getest: Belkin Dual Fit Sport Armband

Nu mijn Nokia N97 is verwisseld voor een iPhone 4 was het ook tijd voor een nieuwe armband. Gek genoeg prop ik meestal mijn telefoon in mijn kontzak (met een boterhamzakje erom heen) maar soms is het wel lekker om je foon om je bovenarm te hebben.. want mijn kontzakjes zijn niet altijd groot genoeg. Een telefoon is iets wat sommige lopers niet fijn vinden maar bij mijn lange duurlopen waarbij ik vaak kilometers van huizen of boerderijen af ben en waar je ‘s avonds niet zo veel lopers/fietsers tegenkomt is, is een telefoon wel heel belangrijk.

Andere gebruiken hun smartphone voor de muziek en/of gps registratie met bijvoorbeeld RunKeeper en lopen dus heel vaak met hun foon. Een goede Sport Armband is dan noodzakelijk. Via iPodhoes.nl ontving ik de Belkin Dual Fit Sport Armband

Belkin Dual Fit Armband - Foto: iPodhoes.nl

Deze armband is gemaakt van Neopreen, zeg maar een soort zacht, flexibel rubber met een zachte binnenkant wat prettig om je arm zit. Hij blijft goed zitten door de klittenbandsluiting die je door twee openingen kunt steken waardoor de band nooit te kort of te lang is. De band is erg licht en je voelt ‘m eigenlijk niet eens zitten.

Handig en met name veilig is de reflecterende rand om het venster heen en je kunt je iPhone gewoon blijven bedienen terwijl hij in de hoes zit. De hoes is waterbestendig en heeft een ‘afdekkapje’ aan de bovenzijde. Je iPhone 4 past perfect in deze armband maar door de rek in het neopreen kan ik zelfs mijn Switch Easy Nude (ja, ik heb het ook niet verzonnen die naam) beschermcover om mijn foon laten zitten. De band is overigens prima met de hand afwasbaar.

Verder heeft de armband een opbergzakje voor bijvoorbeeld overtollig hoofdtelefoonsnoer en/of een huissleutel. Je kunt de Belkin Dual Fit Sport Armband voor de iPhone maar ook de Galaxy S, bestellen bij iPodhoes.nl – klik hier voor meer info

O ja, ik heb de armband getest met een muziekje in mijn oren. Het geluid kwam uit het nieuwe model sporthoofdtelefoon van JVC, met remote en microfoon, speciaal voor de iPhone en Symbian. Deze is nog niet leverbaar maar zodra hij in de winkel ligt zal ik er zeker meer over schrijven!

Handig afdekkapje

>