Autoscroll dataschermen op de FR305

Het is wel weer eens tijd voor een Forerunner 305 tip: Deze keer de autoscroll van de datavelden.

De FR305 geeft je tijdens de trainingen een hoop informatie. Je hebt minimaal de beschikking over 3 schermen met maximaal 4 velden zodat je 12 verschillende gegevens snel kunt nazien.


Dataveld in de FR305
Het instellen van één van de datavelden

Het instellen van de datavelden gaat eenvoudig via het menu: settings/general/datafields. Hierbij kies je eerst hoeveel velden je in het scherm wilt zien (zie foto) en daarna welke data je in de vakjes wilt weergeven. Na het (eenmalig) instellen gaat het wisselen tussen de dataschermen tijdens het lopen vrij gemakkelijk door op de ophoog en omlaag toetsen te drukken maar bij gebruik op de fiets kan dit gevaarlijk zijn.

Op je stalen ros houdt je liever je handen aan het stuur en druk je liever geen knopjes op je Garmin in.. wat te doen als je toch meer info wilt zien dat alleen dat ene scherm wat aanstaat? Simpel: schakel de Auto Scroll functie aan!


scroll
Selecteer Auto Scroll

Ga naar het menu: settings/general/display en kies voor Auto Scroll Timer Pages en daar kun je kiezen uit:

Off = standaard instelling, geen scroll
Slow = wisselt de schermen in 6 seconden
Medium = wisselt de schermen in 4 seconden
Fast = wisselt de schermen in 2 seconden


select scroll
Selecteer de tijd voor het scrollen

Voordeel van dit autoscrollen is dat je in de drie datavelden bijvoorbeeld maar één of twee vakken kunt vullen… lekker groot en lekker leesbaar. Met de autoscroll functie wisselt je FR305 handig (dus automatisch) tussen de schermen en hoef je op de fiets niet bang zijn dat je het wegdek van wel heel dichtbij bekijkt.

>