Valt niet mee na zo’n rustige zondag
Een erg rustige zondag

Vanavond weer intervaltraining, ook hierin nog even weinig veranderingen tot na Amsterdam. Het lopen ging mij niet al te best af. Na een lekker rustige dag: uitslapen, rustig brunchen (want je eerste maaltijd om 12.00 uur is geen ontbijt meer), beetje computeren, nog een beetje computeren, met de kids spelen en weer eten, zal ik toch bijna in te kakken.. nee, nog net niet met een zak chips.

Tijd voor aktie dus. Even een blik op de buitentemperatuurmeter: 12,6 graden.. nu toch maar tight en een jack aan? Mijn “lente en herfstjack” wordt bedrukt en ik moest dus mijn, wat dikkere winterloopjack aan..
Eigenlijk allemaal een beetje te warm nog…

10 minunten warming-up, toen merkte ik al dat er geen tempo in te krijgen was. De series van 10 x 300 meter met 1 x 100 meter dribbelen gingen nou ook niet met een supersnelheid, sterker nog, de piepjes van mijn Polar heb ik onderweg maar uitgezet. Ik kreeg regelmatig al piepend te horen dat ik onder mijn gewenste hartslag zat en dus te langzaam aan het lopen was..
Onderweg ook nog bijna in botsing met een andere hardloper… doe ook eens een lampje om en aan!! $@#$%^@…. hier langs de Heimanswetering (kanaal) is het wel erg donker.

Pas na de intervallen kwam er een beetje de vaart in. 8 x de ‘s Molenaarsbrug op en neer ging in een goed tempo. Het stukje terug naar huis was weer in een laag tempo… al met al niet zo’n superloop. Nou ja, toch maar weer 55 minuten getraind en 9,9 KM bijgeschreven in de logfiles.

Ter afsluiting nog een vraagje voor de hardlopers:

wanneer verruilen jullie je short voor een tight?
a) ik loop al weken in een tight
b) bij 10 graden en minder doe ik mijn tight aan
c) hoezo tight, het vriest toch nog niet?
d) wat is een tight? Ik gebruik altijd een short

>